Handbal

Barcelona - Aalborg e finala Ligii Campionilor în acest sezon!

Xavier Pascual își felicită jucătorii pe bancă, la finalul partidei FOTO IMAGO

Articol de Marian Ursescu  —  sâmbătă, 12 iunie 2021

Xavier Pascual, viitorul antrenor al lui Dinamo, i-a calificat pe catalani în finala Final Four-ului de la Koln, după 31-26 cu Nantes. Danezii de la Aalborg au furnizat surpriza: 35-33 cu Paris Saint Germain

Barcelona e de neoprit în acest sezon. Catalanii au obținut sâmbătă seara, la Koln, a 19-a victorie consecutivă a sezonului în Liga Campionilor și s-a calificat în finala competiției. Barcelona a învins cu 31-26 pe francezii de la Nantes, dar au avut ceva emoții, portarul celor de la Nantes, danezul Emil Nielsen, reușind paradă după paradă între buturile porții sale.

5 goluriau marcat Dika Mem și Aleix Gomez pentru Barcelona, fiind principalii marcatori ai catalanilor. La Nantes, cele mai multe goluri le-a reușit Valero Rivera, 6

Xavier Pascual, tehnicianul Barcelonei, cel care va veni în vară la Dinamo, va juca a 6-a finală de Liga Campionilor cu catalanii. A câștigat până acum două (2011, 2015), dar a pierdut alte trei. 

Xavier Pascual și-a luat la revedere deja de la fanii catalani după 12 ani petrecuți la Barcelona. Antrenorul care a câștigat 60 de trofee cu formația blau-grana și-l dorește acum pe al 61-lea. Partida cu Nantes a fost una specială pentru căpitanul Barcelonei, Raul Entrerrios. El și-a înfruntat fratele, Alberto Entrerrios, antrenorul celor de la Nantes.

8-0 pentru Barcelona

Barcelona va întâlni duminică, de la ora 19:00, în finală pe Aalborg, marea surpriză din semifinale. Danezii i-au eliminat pe milionarii de la PSG, cea mai bogată echipă din handbalul mondial. Vedetele Mikkel Hansen și Nikola Karabatic nu au putut să-și ajute echipa să joace finala. 

PSG e la a 5-a prezență în Final Four-ul Ligii Campionilor, dar nu a reușit să câștige trofeul. În schimb, debutanta Aalborg vrea acum să continue tradiția ultimilor ani în Liga Campionilor, aceea că echipa cotată cu șansa a patra la trofeu, să câștige competiția!

Aalborg a întâlnit Barcelona de 8 ori în Liga Campionilor, dar nu a reușit să câștige niciodată. Catalanii conduc cu 8-0! În actualul sezon a fost 42-33 și 35-32 pentru iberici. Dacă va câștiga Liga, Barcelona va câștiga a 10-a oară trofeul, îmbunătățindu-și recordul.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.