Euro 2020

Marca, copertă superbă după momentul șocant de la Copenhaga: „Avem deja campionii de la EURO”

+22 Foto
Prăbușirea șocantă a lui Eriksen din meciul Danemarca - Finlanda

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 13 June 2021

Marca, AS, L'Equipe și Gazzetta dello Sport, patru dintre marile cotidiene sportive din Europa, au dedicat copertele edițiilor de astăzi cazului Christian Eriksen (29 de ani), prăbușit pe teren în meciul dintre Danemarca și Finlanda, scor final 0-1.

  • Eriksen s-a prăbușit în momentul în care Danemarca executa un aut (minutul 43). Grăbindu-se să primească mingea, Christian a căzut la pământ, în timp ce balonul l-a atins în zona genunchiului.
  • A fost resuscitat chiar pe gazon și dus cu ambulanța la spital. Când ieșea de pe teren pe targă, fotbalistul a fost fotografiat și s-a putut observa că își revenise.

Din fericire, starea lui Eriksen a fost stabilizată la spital, la acest rezultat contribuind decisiv mai mulți factori, de la reacția rapidă a lui Simon Kjaer și a arbitrului Anthony Taylor la dibăcia medicilor.

Marca, copertă superbă după momentul șocant de la Copenhaga

Edițiile de duminică ale cotidienelor sportive Marca, AS, L'Equipe și Gazzetta dello Sport sunt dedicate momentulul șocant de la Copenhaga. „Avem deja campionii de la EURO: medicii”, a titrat Marca. 

„Un meci pentru viață”, a fost titlul ales de francezii de la L'Equipe.

Titlul AS a fost concis: „Ce sperietură!”

Coperta Gazzetta dello Sport: „Șoc cu Eriksen: teamă în direct. Te așteptăm!”

Simon Kjaer, eroul de la Copenhaga

Simon Kjaer s-a numărat printre eroii serii la Copenhaga, alături de oamenii din echipa medicală. Fundașul legitimat la AC Milan i-a sărit în ajutor lui Eriksen, imediat după momentul prăbușiri. Specialiștii susțin că reacția lui promptă a avut un rol esențial. Joakim Maehle a avut la rândul său un rol vital, fiind primul ajuns lângă Christian.

Înainte ca medicii să ajungă la Eriksen, Simon Kjaer a eliberat căile respiratorii și l-a ajutat pe mijlocașul danez într-o poziție sigură. S-a asigurat că nu își înghite limba în timp ce era inconștient, a efectuat primele manevre de resuscitare cardiopulmonară, apoi și-a chemat colegii și i-a rugat să creeze un zid în jurul lui Christian, pentru a împiedica imaginile dramatice să fie fotografiate sau filmate.

De asemenea, și arbitrul Anthony Taylor a reacționat extrem de rapid, în câteva secunde, chemând imediat echipa medicală când a văzut ce se întâmplă.

VIDEO: totul despre Anglia - Croația, următorul meci tare de la EURO 2020

>

Mai multe știri despre Christian Eriksen:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.