Euro 2020

Spania - Suedia 0-0 » Furia Roja s-a stins! Prima mare surpriză de la Euro

+13 Foto
Spania și Suedia au remizat, scor 0-0, în prima rundă a grupelor de la Euro 2020. E primul meci de la acest European în care nu se marchează.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 15 iunie 2021

Spania și Suedia au remizat, scor 0-0, în prima rundă a grupelor de la Euro 2020. E primul meci de la acest European în care nu se marchează.

Pe un gazon dificil, ibericii s-au chinuit copios. Fără sclipirile din generațiile trecute, fosta campioană europeană a pasat de-a latul, i-a fixat pe nordici în propria jumătate, dar n-a izbutit să miște tabela. Posesie lipsită de conținut.

Spania - Suedia 0-0 » Surpriză la Euro 2020

Olmo a ratat prima șansă de gol, Olsen intervenind salvator la lovitura de cap trimisă din câțiva metri de mijlocașul lui Leipzig. 

Spania a continuat să irosească ocazii, Koke și Morata n-au cadrat, iar până la pauză suedezii puteau face 1-0. Doar că Isak, deși l-a culcat pe Laporte, s-a pierdut apoi în fața lui Unai Simon.

Tot scandinavii au încins spiritele și în debutul actului secund. Același Isak a răzbit dintre 3 adversari, i-a centrat lui Berg, dar veteranul din atacul Suediei nu a găsit soluția ideală.

În criză de timp, Spania a atacat în valuri pe final. Olmo, printre cei mai activi din trupa lui Enrique, a fost blocat in-extremis de Marcus Danielsson, în timp ce Thiago, Sarabia și Moreno au continuat să plimbe mingea de la unul la altul.

Spania, de 8 ori mai multe pase decât Suedia, doar 0-0 scor final.

Pedri, în istoria Spaniei

Pedri a fost titular la Spania și a devenit cel mai tânăr spaniol care îmbracă tricoul naționalei la un Campionat European. Puștiul Barcelonei are 18 ani, 6 luni și 18 zile.

Spania - Suedia 0-0

Spania - Suedia » Echipele de start

Spania: Simón - M. Llorente, P. Torres, Laporte, Alba - Rodri, Pedri, Koke - Olmo, F. Torres, Morata
Rezerve: De Gea, Sanchez - Azpilicueta, D. Llorente, Moreno, Thiago, Garcia, Gaya, F. Ruiz, Traore, Oyarazabal, Sarabia
Selecționer: Luis Enrique

Suedia: Olsen - Lustig, Lindelof, Danielson, Augustinsson - Larsson, Olsson, Ekdal, Forsberg - Berg, Isak
Rezerve: Johnsson, Nordfeldt - Bengtsson, Svensson, Helander, Sema, Krafth, Claesson, Jansson, Quaison, J. Larsson, Cajuste
Selecționer: Janne Andersson

Estadio de La Cartuja (Sevilla)
Arbitru: Slavko Vincic

Match Preview Franța - Germania: duel incendiar la EURO 2020

Citește mai multe știri de la Euro 2020:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.