Liga 1

Gheorghe Staicu, fost fotbalist al Stelei, a murit » Avea 85 de ani și suferea de o boală cumplită

Gheorghe Staicu, fost fotbalist al Stelei, a murit joi, la vârsta de 85 de ani.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 14 June 2021

Gheorghe Staicu, fost fotbalist al Stelei, a murit joi, la vârsta de 85 de ani. 

Fostul fundaș, care a jucat la Steaua între 1957 și 1963, a fost înmormântat azi, la cimitirul Ghencea, unde se află părinții și frații săi.

La înmormântare, pe sicriu, a fost puse mai multe poze din tinerețea lui Staicu și o minge de fotbal. Cu o zi înainte, fusese vizitat la azil de soție. 

Între 2002 și 2007 a fost antrenorul naționalei de fotbal feminin. A mai antrenat la FC Bihor, Olimpia Satu Mare, Universitatea Cluj, FC Braşov Jiul Petroşani şi naţionala olimpică a României.

Ca jucător, a câștigat campionatul cu Steaua în 1960 şi 1961, precum şi Cupa României, în 1962. Staicu a fost primul jucător de la juniorii Stelei care a ajuns un fotbalist important al primei echipe.

3 trofeeca jucător a câștigat Staicu cu Steaua. De două ori campionatul, în 1959-1960 și 1960-1961, plus Cupa României, în 1961-1962

Gheorghe Staicu suferea de Alzheimer

Fostul jucător al Stelei suferea din Alzheimer, iar din 2012 a fost internat în mai multe cămine de bătrâni. În ianuarie 2021, Gazeta Sporturilor a realizat un interviu cu soția acestuia, Victoria, care a povestit greutățile cu care se confrunta fostul fotbalist.

Dumnezeu l-a iubit. Orice problemă a avut m-am dus și am rezolvat-o. Eu mi-am făcut datoria cu tot sufletul. Plâng când mă rog la Dumnezeu, să aibă milă și grijă de el. Și-a trăit viața". 

Femeia a continuat: "Știți ce mi-a spus înainte să se îmbolnăvească? «Vichi, dacă mor mâine, nu-mi pare rău. Mi-a dat Dumnezeu tot ce mi-am dorit în viață. Am fost VIP, am văzut toată lumea, am jucat fotbal, am avut cele mai frumoase femei». 

E mare lucru ca un om să spună că i-a dat Dumnezeu tot ce și-a dorit în viață. Asta mă ajută psihic 
– Victoria Staicu, în ianuarie, pentru GSP

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.