Liga 1

Răzvan Lucescu se revoltă: „Suntem nebuni! Liga 1 e ca Divizia C. Frate, nu vezi?!”

Răzvan Lucescu (52 de ani), antrenorul lui PAOK Salonic, a vorbit despre situația ciudată a naționalei României, nevoită să vadă din fotoliu meciurile de la Euro 2020 care se dispută chiar la București, pe Arena Națională.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 14 June 2021

Răzvan Lucescu (52 de ani), antrenorul lui PAOK Salonic, a vorbit despre situația ciudată a naționalei României, nevoită să vadă din fotoliu meciurile de la Euro 2020 care se dispută chiar la București, pe Arena Națională.

„Personal, eu sunt afară. Nu sunt afectat, munca mea e în străinătate. Dar, dacă privesc din punctul de vedere al românului... 

Când m-am uitat la Austria - Macedonia de Nord (3-1), am avut un sentiment de ciudă. Suntem una dintre puținele țări care nu joacă la un turneu final pe care-l găzduiește”, a declarat Lucescu într-un interviu acordat Digi Sport.

Răzvan Lucescu, despre fotbalul românesc: „Parcă suntem nebuni!”

Apoi, Lucescu Jr. a realizat o radiografie a fotbalului românesc.

„Lumea trebuie să înțeleagă, asta e realitatea. Avem așteptări uriașe, dar nu reprezentăm mare lucru. Situația României nu e bună, ne lipsește o mentalitate de luptă, respectul, n-avem personalități. 

Avem un campionat care se îndreaptă către anonimat, stadioanele, multe dintre ele, sunt mici, parcă te uiți la Divizia C! Cluburile de tradiție dispar! Parcă suntem nebuni! Sunt tot felul de interese meschine la mijloc. Echipele de club schimbă antrenori la 2-3 luni. 

Păi, frate, nu vrei să vezi ce filosofie are antrenorul ăla?! Nimic nu se contruiește peste noapte! Oricum, nu ai jucători de o valoare foarte mare. Așa, dacă tot schimbi, ce faci?!”, a mai spus Lucescu.

Răzvan Lucescu, o nouă aventură la PAOK Salonic

Răzvan Lucescu a revenit la PAOK Salonic. Antrenorul român, liber de contract din februarie, după despărțirea de Al Hilal, l-a înlocuit pe Pablo Garcia pe banca echipei din Salonic.

Lucescu a mai antrenat-o pe PAOK între august 2017 și iunie 2019, perioadă în care a cucerit 3 trofee: campionatul în 2019, Cupa în 2018 și 2019. 

În primul mandat la PAOK, Lucescu a antrenat echipa pentru 94 de meciuri. Bilanțul a fost unul foarte bun: 68 de victorii, 12 egaluri și doar 14 înfrângeri. Astfel, Lucescu a rămas în inima suporterilor alb-negri.

CV Răzvan Lucescu

  • Champions League Asia cu Al Hilal
  • sfert de finală în Cupa UEFA 2006, cu Rapid
  • două titluri de campion, cu PAOK și Al Hilal
  • Cupa Arabiei Saudite cu Al Hilal
  • promovare din liga secundă: FC Brașov
  • 7 echipe antrenate: Brașov, Rapid, Petrolul, Jaish, Xanthi, PAOK, Al Hilal și echipa națională a României (2009-2011)

4 goluri în primul meci jucat pe Arena Națională la Euro 2020, Austria - Macedonia de Nord 3-1

>

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.