Euro 2020

Ce gafă a UEFA, înainte de Ungaria - Portugalia! Românii s-au sesizat: sute de comentarii pe Facebook

UEFA a gafat, în ziua meciului Ungaria - Portugalia

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 15 iunie 2021

Pagina de Facebook a UEFA a făcut o gafă de proporții astăzi, în ziua meciului Ungaria - Portugalia (ora 19:00). Reprezentanții forului de la Nyon au încurcat Budpesta, orașul care găzduiește partida, cu Bucureștiul, capitala României. 

A devenit deja o obișnuință ca cele două capitale europene - ambele organizează meciuri la acest European - să fie confundate între ele, în special în preajma unor evenimente sportive. S-a întâmplat și astăzi, când preview-ul meciului Ungaria - Portugalia conținea o gafă uriașă: 

„Primul meci al zilei este Ungaria - Portugalia, la București. De unde urmărești partida?”, au scris cei de la UEFA pe contul oficial de Facebook, potrivit TV Telekom Sport. Ulterior, postarea care adunase sute de comentarii ironice a fost ștearsă. 

A doua eroare din 2021

În luna februarie a acestui an, presa din Anglia a dat-o în bară, în ziua în care Bucureștiul a găzduit supermeciul Atletico Madrid - Chelsea, contând pentru turul optimilor de finală din Champions League.

Cunoscutul portal goal.com, descris drept „cel mai mare site web de fotbal din lume”, a prefațat partida de la București, însă autorul articolului a confundat Arena Națională cu „Puskas Arena” din Budapesta.

„Chelsea o înfruntă pe Atletico, liderul din La Liga, pe stadionul Puskas Arena din Budapesta, în prima manșă a confruntării din optimile Champions League. Meciul a fost mutat în România, din cauza restricțiilor de călătorie provocate de coronavirus”.

Confuzia București - Budapesta, la ordinea zilei

În 2012, când Atletico Madrid a înfruntat-o pe Athletic Bilbao în finala Europa League de la București, aproximativ 400 de fani ai bascilor au greșit destinația și au ajuns la Budapesta, în capitala Ungariei. 

„Este o eroare care se comite destul de des, în condițiile în care până și crainicul stadionului a intrat în acest joc. «Bună seara, Budapesta, și bine ați venit la finala Europa League», a spus el, înainte de a fi huiduit de către fanii ambelor echipe»”, scria presa străină la acel moment.

VIDEO Budapesta, unicul loc de la EURO 2020 unde toate biletele au fost vândute

>

Citește și alte știri despre EURO 2020:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.