Nationala

Viorel Moldovan îi dă sfaturi lui Mirel Rădoi: „Te curentezi! Și eu am pățit-o” + Ce spune despre defensiva „tricoloră”

Mirel Rădoi

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 16 iunie 2021

Viorel Moldovan (48 de ani), fostul atacant al primei reprezentative, a comentat situația actuală a naționalei, dar și interminabilele discuții privind stilul ofensiv pe care Mirel Rădoi spune că încearcă să-l implementeze. 

Chiar dacă Rădoi susține răspicat că vrea să schimbe mentalitatea „tricolorillor”, Viorel Moldovan îl contrazice pe actualul selecționer. 

„România n-a atacat pe nimeni. Suntem o țară pașnică. Mai mult ne-am apărat. N-am fost Anglia, n-am fost Franța, n-am fost Germania, n-am fost nici măcar Turcia. 

ADN-ul nostru nu este de a ataca. Degeaba vrem să schimbăm acum, ajungi să te curentezi! Și eu am pățit-o ca antrenor, dar te trezești”, a spus Viorel Moldovan, la Pro X. 

Viorel Moldovan: „Nu cred că trebuie să spargem totul în capul fundașilor”

Viorel Moldovan și-a continuat analiza: „Nu cred că trebuie să aducem în discuție doar linia defensivă. Vorbim de un angrenaj, de cum arată o echipă. Trebuie să ai organizare, nu cred că totul trebuie spart în capul fundașilor”, a mai spus acesta. 

Rădoi visează joc ofensiv, dar n-are cine să dea gol!

Keșeru, Tănase, Pușcaș și Alibec au adunat împreună doar 4 reușite de când Mirel Rădoi a venit la națională.

După încă două înfrângeri, împotriva Georgiei și Angliei, Mirel Rădoi a rămas tare pe poziții, susținând în fața jurnaliștilor că nu-și va schimba sub nicio formă filosofia ofensivă de joc.

De când Mirel Rădoi a preluat banca tehnică a reprezentativei A, România a marcat un total de 17 goluri în 12 meciuri, de unde rezultă o medie de 1,4 reușite pe meci. 

Asta în condițiile în care adversarele nu au fost chiar de primă mână, doar 3 selecționate din cele 9 întâlnite aflându-se mai sus în clasamentul FIFA decât România (locul 43): Germania (locul 12), Austria (locul 23) și Norvegia (locul 42).

Radiografia atacanților la națională în „era Rădoi”

JucătorMeciuriMinuteDueluri câștigateȘuturi spre poartăȘuturi pe poartăGoluriEficiență
Ivan213129%32133%
Pușcaș944441%118218%
Fl. Tănase636545%103110%
Alibec946226%12418%
Keșeru724443%6100%

Gigi Becali despre Rădoi și echipa națională + atac la Burleanu: „Toți cei care au avut comportament de tirani au căzut”

>

Citește și alte știri despre naționala României: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.