Nationala

Concluzie dură a lui Dan Petrescu: „România a ajuns în lumea a șaptea! Noi suntem cu San Marino, Gibraltar...”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 17 iunie 2021

Invitatul din această săptămână la „Prietenii lui Ovidiu” a fost Dan Petrescu. Campion al României de cinci ori ca antrenor, „Bursucul” n-are milă atunci când vine vorba de echipa națională, dar și de situația fotbalului românesc. Acesta face o analiză dură, în exclusivitate, pentru Gazeta Sporturilor.

- Spuneai că echipele care vor performanță trebuie să investească serios.
- Cel mai important lucru în fotbal sunt banii. Dacă n-ai bani poți să vrei tu de toate. Acum și țările din urmă ne prind. Cipru e înaintea noastră în clasament, e un campionat mult mai greu. Eu am jucat cu o echipă din Malta, m-au criticat și m-au făcut praf toți ziariștii când am zic că e o echipă bună și noi i-am eliminat foarte greu. Am bătut 2-0 pe un teren sintetic... Anul ăsta CFR dacă crede că va avea un meci ușor cu cineva...

>

- Noi mai batem Luxemburg...
- Noi suntem cu San Marino, Gibraltar, cu alte țări. Stați puțin că și cu Liechtenstein sau Luxemburg... La națională pe noi ne bate Georgia, ne bate Armenia, e posibil să te bată Luxemburg, Insulele Feroe.

- Dane, vreau să vorbim și despre echipa națională. Ce părere ai?
- Am spus că rezultatele naționalei sunt un dezastru, dar nu am spus că Rădoi este un antrenor slab. Eu zic ce văd! Asta e realitatea. Rezultatele sunt un dezastru când te bate Armenia și Georgia. Suntem în lumea a șaptea dacă ne bat toți.

- Ultima dată am pierdut cu Anglia.
- Anglia a jucat cu echipa a treia, nici nu contează cu ce echipă. Mentalitatea trebuie să fie să-i batem pe toți. Au fost jucători și după Generația de Aur, jucători foarte buni. A fost generația lui Mutu, Chivu și acum sunt jucători foarte buni. Dar ceva nu iese. Nu știu dacă să dăm vina pe antrenor, pentru că e cel mai ușor. Ca la un avion, dai vina pe pilot dacă se întâmplă ceva.

- Da, Dane, dar Rădoi a venit la națională să învețe. Aici trebuie să vină unul deja pregătit!
- Eu ca antrenor nu pot să critic alt antrenor pentru că n-ar fi corect. Eu dacă mâine sunt antrenor undeva și vorbește rău de mine un alt antrenor o să-i zic: "Mă, tu ești antrenor? Ce vorbești?!". Antrenorul știe cel mai bine ce face, doar că el trebuie să-și ia totul asupra lui ca rezultat.

- Corect de acord, dar...
- Dacă ai rezultate bune e bine, dacă n-ai... Nu poți să ai rezultate bune când te bate Armenia și Georgia. Noi dacă băteam Anglia credeți că Southgate venea și zicea că a jucat cu rezervele? Jurnaliștii știau că te-a bătut România, care nu a bătut pe nimeni. Asta e realitatea! Rezultate nu sunt. Ne-a mai bătut și Islanda și e groaznic că în loc să avem la Europene echipă, vine Macedonia p-aici. România are jucători mai buni...

- Dar noi când putem să te criticăm pe tine la națională?
- Ha! Nu pot să decid eu acest lucru, domnu' Ioanițoaia. Nu e corect și fair-play să zic că aș vrea ca mâine să fiu antrenor la echipa națională. N-ar fi corect... Rădoi m-ar suna. Eu nu l-am criticat pe Rădoi niciodată, n-am vorbit de rău de el. Doar o dată mi-am permis să zic, după meciul cu Austria, și am greșit, nu trebuia să zic că s-au bucurat prea repede, de parcă câștigaserăm un turneu final și era doar un meci amical. După, toată lumea s-a supărat pe mine că-mi dau cu părerea. Eu niciodată nu-mi dau cu părerea de antrenor, niciodată. N-am făcut-o și nu o să o fac, dar dacă cineva mă atacă, eu răspund.

- Dar ai avea dreptul.
- Eu îmi dau cu părerea despre echipa națională pentru că am fost jucător. Rezultatele echipei naționale nu sunt bune acum, asta e foarte clar. Și nu ai cum să ai scuze când pierzi cu Georgia și Armenia.

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU DAN PETRESCU

>

CITEȘTE ȘI:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.