Euro 2020

Macedonia de Nord a prins curaj înaintea meciului cu favorita Grupei C: „Jucătorii mei s-au obişnuit cu presiunea jocurilor tari”

Macedonia de Nord speră să câștige primele puncte la Euro împotriva Țărilor de Jos

Articol de Aurelian Botezatu  —  vineri, 18 iunie 2021

În timp ce noi vedem Euro 2020 la televizor, Macedonia de Nord, adversara noastră în calificările pentru Mondialul din Qatar, deși eliminată după două eșecuri, acumulează o experiență prețioasă.

Învinsă de Austria (1-3) și de Ucraina (1-2) în primele sale două apariții la un turneu final, Macedonia de Nord este eliminată din competiție înaintea ultimului meci pe care-l mai are de disputat, cel cu Olanda.

Igor Angelovski: „Am pierdut, dar am și avut multe de învățat”

Selecționerul adversarei noastre în preliminariile CM 2022, Igor Angelovski, preferă totuși să vadă partea plină a paharului. „Suntem la cea dintâi experiență a noastră la o mare competiție. Am pierdut, dar am și avut multe de învățat. Acum, jucătorii mei s-au obișnuit cu presiunea de la un mare turneu, cum este un campionat european, cu presiunea meciurilor mari”, a explicat selecționerul nord-macedonean. 

Pe termen scurt, Angelovski speră ca acumulările de până acum să-i folosească în ultima confruntare, cu Olanda, „și astfel să câștigăm și primele puncte la Euro”. Pe termen lung, acestea și moralul ridicat după acel senzațional 2-1 cu Germania, din preliminariile Mondialului qatarian, se anunță veritabile atuuri în duelurile ce vor urma după Euro 2020. 

Unul dintre acestea este cu „tricolorii", pe 8 septembrie, la Skopje!

3-2este scorul cu care tricolorii i-au bătut pe nord- macedoneni la București, în startul preliminariilor CM 2022

3 puncteau nord-macedonenii în fața „tricolorilor”, în grupa J a calificărilor pentru CM 2022

Să joci bine doar 45 de minute într-o asemenea competiție nu e de ajuns. Trebuie să evoluăm cum am făcut-o în prima repriză pe toată durata meciului. Oricum, noi jucăm la un nivel așa de ridicat pentru prima oară în carierele noastre 
- Goran Pandev, căpitan Macedonia de Nord

VIDEO Vedeta Ucrainei, show la conferință după meciul cu Macedonia de Nord de la București

>

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.