Opinii

Cine o refuză pe FCSB?

Articol de Ovidiu Ioanițoaia  —  vineri, 18 iunie 2021

Nu mai e o noutate că FCSB trebuie să plătească o căruță de bani ca urmare a modului în care s-a purtat cu unii dintre foștii săi jucători. Cu care a ajuns la litigii, și le-a pierdut, deoarece Gigi Becali și-a închipuit că-i e permis să încalce orice înțelegere. Că el e mare și tare, mai presus de regulamente, de legi. 

Iată însă că forurile internaționale, FIFA și TAS, l-au găsit vinovat și-l obligă să bage adânc mâna în buzunar. 

Lui Lukasz Gikiewicz, care a prins doar 4 meciuri la FCSB, trebuie să-i deconteze 103.000 euro întrucât nu i-a respectat drepturile contractuale. L-a supus, a pretins acesta, unor practici de intimidare și de persecuție. Acuzații respinse ferm de GB, care l-a numit "vagabond" pe polonezul aflat acum în Bahrain. 

Gikiewicz i-a răspuns latifundiarului cu aceeași monedă, declarând pentru GSP că Becali obișnuiește să urle în vestiar, că el face echipa și tot el dictează schimbările prin telefon. Chiar dacă polonezul a exagerat, vorbele sale au lăsat urme. 

Gigi Becali îi mângâie pe unii jucători. Însă, pe cei mai mulţi îi batjocoreşte

Și mai mulți bani, 168.800 de euro, va fi obligat GB să-i achite sârbului Bogdan Planici, pe care l-a băgat în șomaj tehnic după ce, spre deosebire de restul coechipierilor, n-a acceptat înjumătățirea salariului pe perioada pandemiei. Conflictul cu Planici e cunoscut, așa că nu mai insist. Cert e că, tratându-i pe jucători într-o manieră diferită, unii șomeri, alții nu, clubul a devenit bun de plată și va suporta contractul sârbului până în iunie 2021, deși acesta e plecat din România încă din septembrie 2020! 

Veți zice că Becali a greșit. Se mai întâmplă, va plăti și gata, situația va reintra în normal. Da și nu. Deoarece s-a răspândit zvonul că-și tratează jucătorii, pe cei care-l dezamăgesc, ca pe niște obiecte de care te lepezi când te plictisești de ele. 

Logic că, intuind pericolul la care se expun, fotbaliștii nu mai manifestă același interes față de FCSB. Interesul lor a scăzut dramatic. Și scade. 

Nu neg, Doamne ferește!, că Becali a făcut și lucruri bune. Într-un fel, el a ținut clubul pe linia de plutire. Altfel însă, a reușit performanța de a transforma o echipă ce altădată atrăgea ca un magnet într-una căreia i se întoarce tot mai des spatele. Și de către tot mai mulți. 

Mai nou, de pe o listă mai lungă, de către Bogdan Stancu și Andrei Dumiter. "Bogdan Stancu n-a mai dat niciun semn de viață, asta înseamnă că nu vrea să vină", a mărturisit însuși Becali. 

Nu-i însă de mirare, știut fiind că "Motanul", deși va împlini 34 de ani săptămâna viitoare, își va găsi un nou angajament în Turcia. Pare că și-a și găsit, la același nivel cu cel propus de GB, 30.000 de euro pe lună. 

Atitudinea lui Dumiter n-a surprins, ci chiar a șocat în condițiile în care FCSB și Sepsi bătuseră palma, iar atacantul de 22 de ani urma să câștige la București mai mult decât dublu față de Sf. Gheorghe! Să sară de la 4.500 de euro la 10.000! 

Și totuși, el și-a închis telefonul și a preferat să continue în Covasna. Gigi Becali ar trebui să se întrebe de ce? Eventual, să-și aducă aminte de proverbul conform căruia fiecare doarme cum își așterne.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.