Euro 2020

Spania - Polonia 1-1. „Furia Roja” tremură pentru calificarea în optimi la Euro 2020! Clasamentul grupei E

+13 Foto
Spania caută prima victorie de la acest European. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 19 June 2021

Spania și Polonia au remizat, scor 1-1, în runda secundă a grupei E de la Euro 2020. Ibericii tremură pentru calificarea în optimile de finală.

Jocul de posesie al Spaniei, celebrul tiki-taka, nu dă rezultate la Euro 2020. După „remiza albă” cu Suedia, naționala lui Luis Enrique s-a chinuit și cu Polonia. Mingea a circulat frumos, „Furia Roja” a ajuns ușor la marginea careului de 16 metri, dar atât.

Spania, pas greșit cu Polonia la Euro 2020

Spania a deschis scorul în minutul 25, prin cel mai contestat fotbalist, Alvaro Morata. Vârful care a evoluat stagiunea precedentă la Juventus a marcat din 6 metri, după o pasă ideală a lui Moreno. 

Finalul primei părți i-a pus în gardă pe spanioli. Swiderski a lovit bara laterală, mingea a sărit la Lewandowski, dar golgeterul all-time al polonezilor a tras direct în portarul Unai Simon. Starul lui Bayern Munchen n-a mai iertat în minutul 54. Spaniolii puteau să revină în avantaj după doar 3 minute, dar Gerard Moreno a irosit o lovitură de la 11 metri.

Ultimul sfert de oră a reprezentat un asediu la poarta lui Szczesny. Polonia a rezistat și rămâne în cărți pentru calificarea în optimile de finală. Joacă în ultima rundă împotriva Suediei. 

Spania tremură pentru calificarea în optimi la Euro 2020

Spania are un bilanț neașteptat de slab după două runde. A strâns doar două puncte, cu un singur gol marcat, și înfruntă în ultimul meci o echipă arțăgoasă a Slovaciei, care se va mulțumi cu o remiză.

FINAL » Spania - Polonia 1-1

Spania - Polonia, echipe de start:

Spania: U. Simon - M. Llorente, Laporte, P. Torres, Alba - Koke, Rodri, Pedri - G. Moreno, Morata, Olmo 
Rezerve: De Gea, Sanchez - Alacantara, Azpilicueta, E. Garcia, Gaya, D. Lloorente, Oyarzabal, F. Ruiz, Sarabia, F. Torres, A. Traore 
Selecționer: Luis Enrique 

Polonia: Szczesny - Bereszynski, Glik, Bednarek - Jozwiak, Moder, Klicj, Puchacz - Swiderski, Zielinski - Lewandowski 
Rezerve: Skorupski, Fabianski - Dawidowicz, Frankwoski, Helic, Kedziora, Kownacki, Kozlowski, Linetty, Placheta, Rybus, Swierczok 
Selecționer: Paulo Sousa

Arbitru: Daniele Orsato 
Stadion: Estadio de La Cartuja (Sevilla)

VIDEO Tot ce trebuie să știi înaintea meciului Spania - Polonia

>

Citește și alte știri despre EURO 2020:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.