Euro 2020

Cristiano Ronaldo n-a fost primul! Cine i-a luat fața la EURO în războiul contra sucurilor: „Să nu beți Coca Cola!”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 19 iunie 2021

Cristiano Ronaldo a făcut senzație la EURO 2020 nu doar pe teren, ci și în afara lui.

Starul Portugaliei a creat o adevărată isterie după ce la conferința de presă a dat la o parte sticlele de Coca Cola de pe pasă și le-a transmis celor care-l urmăreau să consume apă.

Nu Cristiano Ronaldo a fost primul

Jurnaliștii de la Marca au aflat că nu Cristiano Ronaldo a fost primul care s-a răzvrătit împotriva sticlelor de suc de la conferința de presă. Astfel, Luis Enrique a avut un gest asemănător cu o zi înaintea portughezului, la conferința premergătoare meciului Spania – Suedia (0-0, jucat pe 14 iunie).

Înainte de starul conferinței, Luis Enrique a avut un dialog cu un membru din delegația Spaniei și le-a transmis jurnaliștilor să nu bea suc.

„E Coca Cola zero? E sponsor? Să nu beți Coca Cola, băieți”, a spus selecționerul Spaniei.

Gestul lui Ronaldo a prăbușit acțiunile Coca Cola

Gestul lui a avut un impact puternic, gigantul american înregistrând pierderi de miliarde: de la 56.10 dolari pentru o acțiune, la 55.22 de dolari, adică 1,6%. Valoarea acțiunilor companiei a scăzut astfel de la 242 miliarde de dolari la 238 de miliarde!

La scurt timp după, compania a reacționat, potrivit givemesportcomunicând că „fiecare este îndreptățit de a avea preferințele sale în materie de băuturi” și că oamenii au „gusturi și nevoi diferite”.

UEFA, gata să ia măsuri împotriva naționalelor

Cristiano Ronaldo, Paul Pogba și Manuel Locatelli au mutat la conferințele de presă sticlele de Coca Cola și Heineken din dreptul lor, fiind deranjați de prezența lor, în timp ce Andriy Yarmolenko și Stanislav Cherchesov s-au distrat cu sticlele.

UEFA, prin Martin Kallen, directorul turneului, a avertizat echipele naționale și le-a transmis că ar putea fi amendate dacă jucătorii mai fac astfel de gesturi. „UEFA le-a reamintit naționalelor participate că parteneriatele sunt esențiale pentru desfășurare turneului și pentru asigurarea dezvoltării fotbalului în toată Europa, inclusiv fotbalul feminin și cel de juniori. 

Avem contracte semnate de federațiile care participă. UEFA nu amendează direct jucătorii, dar vor face acest lucru către federația participantă, care va decide dacă va merge mai departe, către jucători. Dar, pentru moment, nu vom amenda direct jucătorii”, a spus Kallen.

@gsp.ro

##RonaldoChallenge la ##euro2020 ##cocacola ##yarmolenko ##lukaku

♬ sunet original - GSP - Gazeta Sporturilor

Citește mai multe știri despre EURO 2020:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.