Auto

Dosar penal pentru ucidere din culpă după moartea pilotului Adrian Cernea, prins de viitură în albia râului Oituz: „Tragedia putea fi evitată!”

FOTO: Facebook @lucianbode

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 20 iunie 2021

Lucian Bode, ministrul de Interne, spune că a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce Adrian Cernea, fost campion național în proba de off-road, a murit în timpul unei etape organizate la Slănic Moldova.

Adrian Cernea și copilotul Alex Tache au fost prinși de viitură, sâmbătă, în momentul în care încercau să traverseze albia râului Oituz. Pilotul nu a putut ieși la timp din mașină și a murit. Tache s-a salvat în ultima clipă și a fost transportat la spital. 

Lucian Bode le cere explicații organizatorilor, care au permis desfășurarea competiției, deși în zonă era valabil un cod de vreme rea. Ministrul susține că a fost deschis și un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Lucian Bode: „Cetățenii trebuie să țină cont de avertizări”

„Referitor la tragedia din Bacău, unde un autoturism care participa la un concurs de off-road a fost surprins de o viitură pe râul Oituz şi pilotul a decedat, nu pot să nu îmi exprim nedumerirea faţă de faptul că acest concurs nu a fost oprit de către organizatori, deşi existau avertizări că situaţia hidrometeorologică este una severă.

În urma acestei tragedii, aşa cum bine ştiţi, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Este foarte important ca cetăţenii să ţină cont de aceste avertizări hidrometeorologice, inclusiv de mesajele transmise prin Ro-Alert, astfel pot fi evitate situaţii de pierderi de vieţi omeneşti şi pericol. 

Îndemn autorităţile din zonele unde sunt programate evenimente publice, în perioada următoare, să urmărească prognozele meteorologice şi împreună cu organizatorii să analizeze cu maximă rigurozitate, oportunitatea de desfăşurare a acestor evenimente, astfel încât siguranţa persoanelor să nu fie pusă în pericol. Decât să riscăm vieţile oamenilor, mai bine amânăm aceste evenimente”, a transmis Lucian Bode, conform Hotnews.

Prefectura județului Bacău: „Participanții erau informați”

Prefectura judeţului Bacău susține că avea toate avizele necesare pentru organizarea competiției, piloţii fiind la curent cu avertizările meteo emise în ziua respectivă: „În cele două zile de concurs, organizatorii şi participanţii au avut şedinţe tehnice. În cadrul acestora, li s-au adus la cunoştinţă şi avertizările şi codurile de vreme rea şi instabilitate atmosferică”.

Citește și alte știri din sportul românesc: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.