Tenis

Ilie Năstase, enervat de o regulă din tenisul modern: „Am jucat 5 ore în finala de la Wimbledon și nu am făcut o secundă asta”

Ilie Năastase în loja de la Wimbledon. foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 21 iunie 2021

Ilie Năstase, 74 de ani, crede că tenisul modern nu ar trebui să permită pauzele medicale. Fostul număr 1 mondial spune că și accidentările sunt provocate, de fapt, de multe ori de adversari. 

  • Ilie Năstase are două titluri de Grand Slam în palmares, unul la Roland Garros și altul la US Open. A jucat și două finale la Wimbledon, ambele pierdute;
  • 87 de titluri la simplu are Ilie Năstase, dintre care 58 sunt înregistrate sub egida ATP. 

Ilie Năstase, nervos pe o regulă din tenisul modern

„Uite, noi, jucătorii, nu ne certam niciodată pe teren, ne respectam. Nu luam time-out medical ca acum, nu aveam scaune pe care să stăm, asta până în ‘73. În ’72, în finala de la Wimbledon cu Stan Smith, am jucat 5 seturi în 5 ore și 10 minute și nu am stat o secundă jos! Ce frigider cu băuturi răcoritoare, ce prosoape umede, ce umbrele?! Beai mizeria aia de lemon caldă și jucai!

Știi cum e asta cu time-out medical? Păi, mă, la box dacă îți pui adversarul jos, cum procedezi? Stai să îi facă masaj fizioterapeutul ca să își revină? Dacă chiar ești accidentat este o dizabilitate fizică pe care ți-am provocat-o eu, că te-am alergat până ai făcut crampe musculare”, a explicat Ilie Năstase într-un interviu recent pentru GSP. 

Ilie Năstase pe teren în timpul ediției 1973 a turneului parizian de Mare Șlem FOTO Imago Images

3 finale de dublua câștigat Năstase la turneele de Grand Slam. Câte una la Roland Garros, Wimbledon și US Open

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.