Euro 2020

Mircea Lucescu propune un selecționer de la Euro 2020 pentru banca României: „E serios, ar merita!”

+21 Foto
Mircea Lucescu (75 de ani) a fost dezamăgit de prestația Ucrainei din eșecul cu Austria, scor 0-1, meciul decisiv al grupei C de la Euro 2020. „

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 21 iunie 2021

Mircea Lucescu (75 de ani) a fost dezamăgit de prestația Ucrainei din eșecul cu Austria, scor 0-1, meciul decisiv al grupei C de la Euro 2020. „Il Luce” propune și un nume pentru postul de selecționer al României, cel al lui Marco Rossi (56 de ani), în prezent pe banca Ungariei. 

  • Austria va juca în optimile de finală împotriva Italiei, pe 26 iunie, la Londra
  • Olanda a terminat grupa C pe primul loc. În optimile de finală, pe 27 iunie, de la ora 19:00, la Budapesta, „Portocala mecanică” va înfrunta o echipă clasată pe locul 3, într-una din grupele D, E sau F

Mircea Lucescu, campion cu Dinamo Kiev, a avut 7 jucători pe teren în echipa Ucrainei de astăzi. „Il Luce” a fost extrem de nemulțumit de prestația reprezentativei conduse de Shevchenko.

„Echipa Ucrainei a intrat pe teren cu gândul la un meci nul, jucătorii au fost relaxați, superficiali, austriecii mult mai direcți, combinativi, au meritat să câștige. Un meci inexplicabil, îmi doream foarte mult să câștige, îmi doresc să meargă mai departe, mai rău de atât nu pot să joace”, a spus Mircea Lucescu, la Telekom Sport.

Mircea Lucescu: „L-aș vrea pe Marco Rossi!”

Marco Rossi

„Marco Rossi este un fost jucător de-ai mei, nu mă surprinde ce realizări are, un băiat foarte inteligent. Am o relație specială cu el, am rămas în contact cu el, e un tip preocupat să facă performanță. 

L-aș vrea antrenor la naționala României, e un băiat serios, ar merita. E important să știi să te adaptezi culturii respective, jucătorilor de la națională, dar are o seriozitate în pregătirea meciurilor”, a spus Lucescu. 

Calcule Euro 2020: cum poate ajunge Ucraina în „optimi”

Patru dintre cele mai bune echipe clasate pe locul 3 în grupele de la Euro 2020 merg în optimile de finală. Ucraina este deja sub Elveția și are nevoie de mai multe miracole. Două dintre următoarele scenarii trebuie să se îndeplinească:

  • Peste locul 3 din grupa B, dacă Danemarca învinge Rusia la exact un gol, iar Belgia o bate pe Finlanda
  • Peste locul 3 din grupa D, dacă Scoția și Croația termină la egalitate
  • Peste locul 3 din grupa E, dacă Polonia nu învinge Suedia, iar Spania și Slovacia nu încheie la egalitate
  • Peste locul 3 din grupa F, dacă Germania învinge Ungaria, iar Portugalia pierde la cel puțin 3 goluri cu Franța

VIDEO Portugalia - Germania, cu calificarea în „optimile” Euro 2020 pe masă

>

Citește și alte știri de la Euro 2020: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.