Euro 2020

Germania nu vrea la București » De ce s-au speriat nemții

Thomas Muller, unul dintre pilonii Germaniei la EURO 2020, foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  marţi, 22 iunie 2021

Jurnaliștii germani de la Bild consideră că locul 1 la finalul grupei, ce ar trimite Germania în „optimi” în București, nu-i avantajează pe jucătorii lui Joachim Low: „Am da peste Italia prea devreme, în semifinale”.

Dorinel Munteanu ar vrea să vadă reprezentativa Germaniei la București, în „optimi". Însă nemții preferă să evite Capitala. „Și un punct ne ajunge în fața Ungariei, miercuri, pentru a ține în viață visul unui al patrulea titlu continental. Sperăm să terminăm totuși pe locul secund în grupă", scrie tabloidul Bild.

Germania nu vrea la București

Locul 1 la finalul grupei F i-ar aduce pe oamenii lui Joachim Low, din nou, în România, „unde am avea de-a face, într-adevăr, cu un adversar mai slab cotat în «optimi». Însă apoi am da prea repede, în semifinale, de temuta Italia, care a ajuns la 30 de meciuri fără eșec. Ca număr 2, i-am întâlni pe italieni abia în finală".

Și ca rute, nemților le convine poziția secundă: "Am merge pe stadioane unde ne place foarte mult să câștigăm. De trei ori pe Wembley, în optimi, în semifinale și în finală, o dată pe Olimpico din Roma, în «sferturi»".

Spre comparație, scrie amintitul cotidian german, "ca loc 1 în grupa F am merge la București, în "optimi", apoi, mai departe, la Sankt Petersburg. Călătorii de genul ăsta le lăsăm cu plăcere francezilor".

1996e anul în care, pe Wembley (Londra), Germania a bifat al 3-lea titlu european din palmares: 2-1 în finala cu Cehia

1990e anul în care, pe Olimpico (Roma), Mannschaftul a câștigat al 3-lea său titlu mondial: 1-0 în finala cu Argentina

Citește și alte știri de EURO 2020: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.