Liga 1

Care e „fruncea” Olteniei? Cele două echipe din Craiova se luptă în achiziții, abonamente și autocare

Articol de Aurelian Botezatu  —  miercuri, 23 iunie 2021

După multă vreme, Craiova va avea iar două echipe în prima ligă, CS Universitatea și FCU 1948. Lupta dintre cele două pentru inimile fanilor din Bănie se duce deja pe toate fronturile: cantonamente, achiziții, autocare sau abonamente vândute. 

Până demarează campionatul, fiecare club caută să ia fața celuilalt cu ce poate.

Craiova freamătă în așteptarea startului în noul sezon. Stagiune care va aduce față în față cele două echipe ale orașului, CS Universitatea și FCU 1948. Duelul a început deja și fiecare încearcă să ia prim-planul cu câte ceva:

Craiova lui Adrian Mititelu, FCU, a efectuat până acum cinci achiziții. Este vorba despre Juan Bauza (Csikszereda, D2), Dominik Kovacici (Vejle, D1), Samuel Asamoah (St. Trond, D1), Pedro Machado (Oliveirense, D2) și Mamadou Bagayoko (fără echipă). Toți veniți gratis.

Universitatea, la rându-i, a anunțat deocamdată doar 3 jucători noi: David Lazar (Astra, D1), Denis Rusu (Viitorul Tg. Jiu, D2) și Alex Mărieș (Comuna Recea, D2). 

Dintre ei, Lazar, portar de națională, a costat 200.000 de euro, iar Mărieș, 5.000 de euro. Alte două achiziții preconizate de finanțatorul Mihai Rotaru sunt însă pe drum.

Abonamente

În zona de ticketing, Craiova lui Mihai Rotaru stă bine. A vândut deja circa 3.000 de abonamente, în condițiile în care sezonul trecut a bifat 4.500. 

La clubul patronat de Mititelu abia azi, de la 14:00, se dă startul la comercializarea abonamentelor.

Autocare

Foarte orgolioși, cei de la FCU Craiova 1948 și-au „atacat" rivala locală inclusiv cu noul autocar. „Este un Maybach al autocarelor", a spus antrenorul Adrian Mutu la prezentarea autovehiculului. Iar Mititelu junior a dezvăluit că "face 550.000 de euro cu TVA".

Universitatea face deplasările pe șosea cu Neoplan, divizia de lux a producătorului german MAN. Un astfel de autocar, model preferat și de FC Barcelona, costă peste 400.000 de euro cu TVA. Pentru a putea respecta regulile de distanțare, clubul a folosit în ultimul an doi asemenea giganți pe roți. 

VIDEO Adrian Mutu se antrenează cot la cot cu jucătorii de la FCU Craiova

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.