Nationala

Mircea Lucescu, răspuns tăios pentru Iordănescu: „Sunt unii care stau acasă și n-au ce face”

Anghel Iordănescu. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 23 iunie 2021

Mircea Lucescu (75 de ani) n-a rămas dator și a venit cu o replică în duelul de la distanță cu Anghel Iordănescu (71), după ce „Generalul” a criticat sugestia lui „Il Luce” de a-l aduce pe Marco Rossi pe banca primei reprezentative. 

  • CONTEXT: Anghel Iordănescu l-a taxat pe Mircea Lucescu (75), după ce „Il Luce” l-a propus pentru postul de selecționer al României pe Marco Rossi în prezent pe banca Ungariei. Replica antrenorului de la Dinamo Kiev a sosit în această dimineață.

Mircea Lucescu a părăsit astăzi România, cu destinația Ucraina, pentru a pregăti alături de Dinamo Kiev noul sezon. La plecare, jurnaliștii l-au chestionat pe „Il Luce” cu privire la replica pe care aceasta a primit-o marți seara din partea lui Iordănescu.

Mircea Lucescu: „Unii stau acasă și comentează declarațiile altora”

„Rossi e un băiat care a făcut performanţe extraordinare. Sunt o mulţime de oameni care n-au ce face şi comentează declaraţiile altora. 

Nimeni nu se va lua după mine, eu l-am lăudat pe Rossi pentru că este foarte serios şi are rezultate. Eu nu sunt cel care decide selecţionerul, am dat o sugestie. Sunt unii care stau acasă, n-au ce face, ascultă o declaraţie şi apoi dau o replică. Nici nu mă interesează cine a vorbit”, a afirmat Mircea Lucescu în această dimineață. 

Declarația care l-a deranjat pe Anghel Iordănescu:

Marco Rossi este un fost jucător de-ai mei, nu mă surprinde ce realizări are, un băiat foarte inteligent. Am o relație specială cu el, am rămas în contact cu el, e un tip preocupat să facă performanță. L-aș vrea antrenor la naționala României, e un băiat serios, ar merita. E important să știi să te adaptezi culturii respective, jucătorilor de la națională, dar are o seriozitate în pregătirea meciurilor.
- Mircea Lucescu

Mircea Lucescu și Anghel Iordănescu, antrenorii de legendă ai României 

Cea mai bună perioadă a lui „Il Luce” se leagă de Șahtior, alături de care a câştigat de opt ori campionatul, de cinci ori Cupa Ucrainei şi de alte şapte ori Supercupa. De asemenea, a câștigat și Cupa UEFA în 2008.

Cu Anghel Iordănescu pe bancă, naționala României a bifat cea mai mare performanță din istorie, „sferturi” la Campionatul Mondial din 1994.

VIDEO Victor Becali: „Mă așteptam ca Mircea Lucescu să propună la națională un antrenor român”

>

Citește și alte știri despre naționala României:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.