Liga 1

CSU Craiova continuă campania de achiziții: a semnat un fotbalist condamnat la 5 ani de închisoare!

Antoine Conte (în alb) a semnat cu CSU Craiova // foto: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 23 June 2021

CSU Craiova a anunțat transferul fundașului dreapta Antoine Conte (27 de ani), liber de contract după despărțirea de Beitar Ierusalim din februarie.

CSU Craiova, locul 3 în sezonul trecut al Ligii 1, continuă să se întărească în departamentul defensiv. Ultimul transfer reușit de alb-albaștri este cel al lui Antoine Conte, fost internațional francez de tineret, fotbalist crescut de PSG.

CSU Craiova l-a transferat pe fundașul francez Antoine Conte

Fundaș dreapta de meserie, Craiova l-a anunțat drept un fotbalist „care poate juca pe mai multe poziții în compartimentul defensiv”.

Conte a fost crescut de echipele de juniori de la PSG și a evoluat la seniori pentru Stade Reims și Beitar Ierusalim. Ultimii 4 ani i-a petrecut în Israel, dar în sezonul 2020/2021 a adunat doar 11 apariții.

Antoine Conte a semnat cu CSU Craiova // foto: Facebook

800.000 euroeste cota de piață a lui Conte pe Transfermarkt.com

Antoine Conte, condamnat la 5 ani de închisoare

Trecutul lui Conte este tumultuos. La începutul anului, fotbalistul francez a fost condamnat la 3 ani de închisoare, unul cu executare iar ceilalți doi cu suspendare. Decizia a venit după ce în 2016, când avea 22 de ani, Conte a lovit un student cu o bâtă. 

Victima, în vârstă de 19 ani, intervenise într-o ceartă dintre fotbalist și iubita sa, iar intervenția nu a fost pe placul fotbalistului, care a recurs la două lovituri cu bâta, una dintre acestea în craniul tânărului. L-a lăsat cu deficiențe de auz, precum și migrene constante, stres și oboseală. 

Echipa de avocați a lui Conte a contestat decizia, iar în cele din urmă fotbalistul a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu suspendare, astfel că nu a fost nevoit să petreacă timp în spatele gratiilor.

Decizia instanței a făcut ca Antoine Conte să nu mai joace din ianuarie 2021. 

Valerică Găman a semnat cu CSU Craiova

Tot astăzi, CSU Craiova și-a asigurat serviciile lui Valerică Găman. În această dimineață, oltenii au anunțat pe pagina de Facebook că fundașul central de 32 de ani a semnat un contract cu formația lui Marinos Ouzounidis și va merge în cantonamentul din Austria.

Găman ajunge la Craiova din postura de jucător liber de contract, după ce i-a expirat contractul cu Astra, echipă retrogradată în Liga 2.

În sezonul recent încheiat, Găman a bifat 28 de partide pentru Astra. Crescut la juniorii Universității Craiova, Găman a mai jucat la Dinamo, Astra, Karabukspor, FCSB și Al Shabab.

Mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.