Euro 2020

Nu s-a văzut la TV! Controversa continuă » Imnul Ungariei, boicotat în Germania

+8 Foto
GERMANIA - UNGARIA. Un suporter a pătruns pe teren cu steagul LGBTQ în mână, chiar înaintea partidei.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 23 iunie 2021

GERMANIA - UNGARIA. Un suporter a pătruns pe teren cu steagul LGBTQ în mână, chiar înaintea partidei.

  • CONTEXT: Parlamentul din Ungaria a votat pe 15 iunie o lege care interzice schimbul de informații considerat a promova homosexualitatea sau identitățile de gen non-binare în rândul persoanelor sub 18 ani
  • Consilierii din capitala Bavariei au venit cu o sugestie aparte, aceea de a avea arena lui Bayern iluminată în culorile curcubeului, în semn de protest față de legea maghiară
  • După ce Peter Szijjarto, ministrul de externe din Ungaria, a intervenit și a declarat că politica nu trebuie amestecată în sport, UEFA a blocat inițiativa nemților.

Un steag alcătuit din culorile curcubeului a atras toate privirile pe Allianz Arena. Îmbrăcat în tricoul Germaniei, fanul a fost pus imediat la pământ de către oamenii de ordine și transportat în afara terenului.

Suporterul a pătruns pe teren în momentul în care maghiarii intonau imnul național. Acesta le-a fluturat steagul în față ungurilor câteva secunde, până când a fost oprit de stewarzi. Momentul nu a fost difuzat la TV.

Leon Goretzka, un suporter vocal al drepturilor comunității LGBTQ, a sărbătorit golul arătând o inimă cu mâinile către fanii Ungariei:

Banderola de căpitan a lui Manuel Neuer este în culorile curcubeului:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.