Euro 2020

Wijnaldum amenință că va ieși de pe teren în „optimea” de la Budapesta! » Cere intervenția UEFA: „Nu ar trebui să ne luptăm singuri”

Georginio Wijnaldum (30 de ani), căpitanul naționalei Olandei, ia în calcul să părăsească terenul în optimea de finală cu Cehia, de duminică, ora 19:00, dacă fanii de la Budapesta vor comite derapaje rasiste.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 24 iunie 2021

Georginio Wijnaldum (30 de ani), căpitanul naționalei Olandei, ia în calcul să părăsească terenul în optimea de finală cu Cehia, de duminică, ora 19:00, dacă fanii de la Budapesta vor comite derapaje rasiste. 

  • Parlamentul din Ungaria a votat pe 15 iunie o lege care interzice schimbul de informații considerat a promova homosexualitatea sau identitățile de gen non-binare în rândul persoanelor sub 18 ani
  • Germania a fost prima care a replicat. La meciul decisiv cu Ungaria, din grupa F, mai multe clădiri din jurul Alianz Arena au fost luminate în culorile curcubeului, în semn de protest față de legea maghiară 
  • Georginio Wijnaldum reacționează la rândul său și va purtea o banderola pe care va apărea mesajul „o singură iubire”, în aceleași culori.

Olanda a câștigat grupa C de la Euro 2020 și are un culoar favorabil în continuare competiției. Batavii o înfruntă în optimile de finală pe Cehia, pe Puskas Arena, la Budapesta. Georginio Wijnaldum se teme de eventualele reacții ale fanilor maghiari și se gândește serios să părăsească terenul în semn de protest, dacă va fi victima unor atacuri rasiste. 

Wijnaldum cere ajutorul UEFA în lupta cu rasismul

Fanii maghiari au provocat deja probleme la acest Euro. UEFA investigează comportamentul rasist pe care l-au avut în direcția lui Mbappe, în timpul remizei Franța - Ungaria, scor 1-1. Wijnaldum cere o reacție mai hotărâtă din partea forului european.

„UEFA ar trebui să fie acolo și să apere jucătorii. Trebuie să ia decizii clare și rapide. Nu ar trebui să ne luptăm singuri. Deseori suntem pedepsiți pentru că reacționăm și încercăm să ne protejăm. Rolul ăsta ar trebui să îl aibă UEFA. 

Chiar nu știu cum voi reacționa într-o situație de acest gen. Prima dată eram decis să părăsesc terenul, dar poate nu voi face asta. Atunci adversarii se vor gândi: «să lăsăm spectatorii să îi insulte și poate vom câștiga meciul». Se poate întâmpla să părăsesc terenul, dar întâi voi discuta cu ceilalți colegi despre asta”, a spus Wijnaldum, potrivit The Guardian

VIDEO Euro la indigo » Eric a recreat golul marcat de Lewandovski cu Suedia

>

Citește și alte știri de la Euro 2020: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.