Euro 2020

S-au întors bișnițarii! Prețuri exorbitante la Franța - Elveția, ultimul meci găzduit de București: cât a ajuns să coste un bilet la peluză

Prețurile biletelor la Franța - Elveția au „explodat”. Sursă foto: Imago Images

Articol de Remus Dinu  —  Friday, 25 June 2021

După mai bine de un an în care au „șomat”, bișnițarii de la noi simt „potențialul” meciului Franța - Elveția. Pe diverse site-uri, bilete pentru optimea de la București au ajuns să coste prețuri astronomice!

EURO 2020, amânat un an din cauza pandemiei, a făcut un „popas” de patru meciuri și în România. De la vedetele care s-au antrenat pe stadioanele noastre și până la spectacolul făcut de străini în Centrul Vechi, Capitala a respirat, măcar puțin, aerul unui turneu final. Din ecuație n-au lipsit nici bișnițarii.

Biletele pentru Franța - Elveția, la prețuri astronomice

Chiar dacă procurarea tichetelor n-a mai fost atât de simplă, specula cu bilete e în floare înaintea meciului Franța - Elveția de luni seara. 

Prin intermediul platformei oficiale, UEFA a pus la vânzare în urmă cu două zile un lot suplimentar de bilete pentru partida care se va juca la 50% din capacitatea Arenei Naționale. Biletele, cu prețuri între 30 și 125 de euro bucata, s-au dat ca pâinea caldă. Însă nu toate au ajuns în mâinile celor care ar vrea să-i urmărească live pe Benzema, Mbappe sau Shaqiri.

50% din Arena Naționalăpoate fi populată la Franța - Elveția (circa 25.000 de fani)

2.000 de lei pentru un bilet la peluză!!!

Astfel, site-urile de vânzări online sunt „inundate” de anunțuri cu bilete la suprapreț pentru duelul de luni seara. Unele prețuri șochează de-a dreptul. Tichete la Peluza Nord, cumpărate la prețul oficial, 30 de euro, au ajuns să coste 2.000 de lei! Adică 405 euro. Un reporter GSP a „testat” piața neagră și a intrat în dialog cu un bișnițar: 

Alte oferte obraznice ale speculanților: 500 lei pentru un bilet la peluză sau „999 lei negociabil pentru un bilet la Tribuna a II-a”.

Am întâlnit și comercianți onești. Cineva dorea să scape de biletele achiziționate tocmai în 2019, iar prețul era cel oficial: „Am patru bilete la Tribuna a II-a. Costă 75 de euro bucata, exact prețul lor. Le-am cumpărat crezând că România va fi la EURO și va ajunge în optimi. Altfel, nu mă interesează”, ne-a declarat el.

Naționala Franței a ajuns la București

Naționala Franței a ajuns azi în România, la ora 13:17. Zborul campioanei mondiale a avut o întârziere de 25 de minute față de programul inițial.

Delegația franceză a sosit într-un anonimat total la București. Doar doi suporteri i-au așteptat pe elevii lui Didier Deschamps în Capitală. Franța trebuia să efectueze un antrenament azi, pe „Arcul de Triumf”, între 18:30 - 20:30, însă „cocoșii galici” au anulat ședința de pregătire pentru sâmbătă, în intervalul orar 17:30 - 19:30.

Campioana mondială en-titre s-a cazat la Athenee Palace Hilton, Piața Revoluției. Mbappe, Pogba&Co. nu vor ieși din hotel, conform protocolului UEFA, decât pentru deplasarea la meci și antrenamente.

>

Ce meciuri a găzduit Arena Națională la Euro 2020:

  • Grupa C: Austria - Macedonia de Nord 3-1
  • Grupa C: Ucraina - Macedonia de Nord 2-1
  • Grupa C: Ucraina - Austria 0-1
  • Optime de finală: Franța - Elveția - luni, 28 iunie, ora 22:00

Citește și alte știri despre EURO 2020:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.