Federația va impune o regulă care îi încurcă pe antrenorii care-și conduc echipele fără să aibă vreo calificare pentru meseria aceasta. Afectați vor fi Pintilii, de la FCSB, și Prepeliță, de la FC Argeș.
Comitetul Executiv va avea, duminică, o ședință și o să dezbată prima regulă antitrișori. Antrenorii lipsiți de licențe nu vor mai putea să transmită indicații în timpul meciurilor. Cine încalcă regula va fi amendat.
Sancțiunile le-ar fi aplicate și persoanelor implicate, și cluburilor pe care le reprezintă ele. Afectați cel mai rău vor fi Mihai Pintilii și Andrei Prepeliță. FCSB l-a instalat recent pe Dinu Todoran ca antrenor principal, însă există informații că Pintilii ar fi, de fapt, șeful staffului tehnic.
Fostul internațional va putea să conducă antrenamentele în timpul săptămânii, dar la meci va trebui ca Todoran să apară la marginea terenului și să le transmită idei fotbaliștilor. Pintilii nu are nicio calificare pentru meseria aceasta, el abia a început Școala de antrenori în Moldova, la Chișinău.
FRF pedepsește după ce a trișat
În aceeași situație se găsește Andrei Prepeliță. El a fost transformat din jucător în antrenor pe parcursul sezonului trecut și echipa a înregistrat rezultate foarte bune cu el pe bancă, numai că nici Prepeliță nu are vreo licență. În acte, piteștenii îl au ca "principal" pe Mihai Ianovschi și acesta va avea dreptul să apară la marginea terenului în timpul partidelor.
În campionat mai sunt tehnicieni cu licențe B sau A. Celor cu „A” le va fi ușor să își conducă echipele în continuare, din moment ce calificarea le dă dreptul să fie secunzi și cu statutul acesta pot să transmită indicații.
Cine are „B”, Marius Croitoru și Mihai Iosif, e la limita legalității, nu poate fi „principal”, și nici măcar secund, dar poate sta pe bancă.
E prima decizie prin care Federația încearcă să stopeze moda antrenorilor necalificați, una tot mai des prezentă în Liga 1. FRF se îndreaptă contra acestei practici după ce și ea trișase atunci când îi angajase ca selecționeri pe Rădoi și pe Mutu, lipsiți de licențe Pro! Mirel și Adrian au obținut între timp diplomele.
Regula U21 rămâne la fel?
Comitetul Executiv va dezbate și regula U21 pentru sezonul următor. Burleanu propusese ca un fotbalist sub 21 de ani să se afle pe teren pe toată durata unei partide, iar al doilea să joace măcar în prima repriză.
Cluburile din prima ligă au protestat și surse din LPF susțin că instituțiile au ajuns la un acord pentru ca regula să nu fie modificată, ceea ce ar însemna ca al doilea jucător tânăr să poată fi înlocuit la puțin timp după startul unui meci.
{{text}}