Tenis

CTP, după decizia Simonei Halep: „Vă dați seama cât de frustrată e! N-am văzut în peste 50 de ani așa ceva”

Simona Halep, sărbătorind triumful de la Wimbledon 2019

Articol de Alexandru Barbu  —  sâmbătă, 26 iunie 2021

Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) s-a retras de la Wimbledon din cauza unei accidentări la gamba stângă. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat pentru GSP.ro decizia sportivei.

  • Ediția din acest an de la Wimbledon este programată în perioada 28 iunie - 11 iulie 2021.
  • Simona Halep e campioana en-titre. A învins-o în finala din 2019 pe Serena Williams.

Cristian Tudor Popescu: „Vă dați seama cât de frustrată e acum Simona Halep!”

„Ea știe cum se simte, noi nu putem ști exact care este starea ei de competiție în momentul de față. Poate nici ea nu știe. Cel mai bine știu medicii, preparatorii fizici, cei care au o expertiză în acest sens. Simona poate să treacă peste aceste recomandări, dar profesioniștii ascultă în general de oamenii din jurul lor. 

Vă dați seama cât e de frustrată, cât e de dezamagită! E campioana en-titre, nu-și poate apăra titlul la Wimbledon. Trebuie să-i fie foarte greu, acum revin și spectatorii, dispare tenisul pustiu...”, a declarat CTP pentru Gazeta Sporturilor.

CTP: „Sper ca Simona Halep să facă față la Jocurile Olimpice, e visul ei”

Halep a suferit o accidentare la gamba stângă la începutul lunii mai, la Roma, iar de atunci nu a putut evolua. Ea și-a dorit să se testeze săptămâna aceasta pe iarbă în Germania, dar ca măsură de precauție a renunțat să ia startul.

„Reintrarea în circuit după o asemenea perioadă de pauză e foarte grea, foarte dificilă. Trebuie să fii Federer ca să vii după 6-7 luni de repaus și să câștigi un Grand Slam, așa cum a făcut elvețianul în urmă cu câțiva ani la Australian Open. 

Eu sper ca Simona să se poată antrena în iulie pe hard și să facă față la Olimpiadă, este visul ei cel mai mare, cel mai drag din acest an. Își dorește foarte mult să reprezinte România.

E cu siguranță cea mai dură accidentare din cariera ei. Trebuie să ținem seama de faptul că ea are probleme mari fizice. E o jucătoare de mare angajament, se deplasează mult în teren, face pivotări, contre-pied-uri, recuperări, un tenis în general defensiv, care e foarte uzant pentru organism”, a mai spus CTP pentru GSP.ro

Simona Halep a făcut tot posibilul pentru a participa la Wimbledon, dar a fost nevoită să abandoneze. Aici, într-o fotografie cu Suarez Navarro

„Simona Halep a ales să nu se expună la un risc enorm”

De asemenea, experimentatul gazetar subliniază gravitatea accidentării și are un mesaj pentru criticii Simonei Halep.

„Simona e de atâția ani în top 10, e una dintre marile constante ale tenisului de nivel înalt, iar jocul ei are urmări. Nu e vorba doar despre această ruptură musculară, ceea ce eu n-am văzut în peste jumătate de veac de tenis!, organismul ei este suprasolicitat, are probleme și la coloană, să vedem cum va rezista în viitor.

Cei care sunt nemulțumiți de faptul că Simona s-a retras de la ultimele turnee să se gândească la riscul enorm pe care îl presupune intrarea înainte de vreme în competiție după o asemenea accidentare. 

Dacă se produce o recidivă, ea poate să ducă la 6 luni de pauză, dacă nu chiar la abandonarea activițății competiționale! Este extrem de riscant să continui. Dacă te grăbești, riscul de a-ți fi mai rău e foarte mare!”, a încheiat Cristian Tudor Popescu.

Simona Halep la Wimbledon:

2011turul 2
2012turul 1
2013turul 3
2014semifinale
2015turul 1
2016sferturi de finală
2017sferturi de finală
2018turul 3
2019câștigătoare

9 ediții consecutivede Wimbledon a bifat Simona Halep în carieră

24-8este raportul dintre victorii și înfrângeri la Wimbledon pentru Simona Halep

Cristian Tudor Popescu, invitat în emisiunea lui Ovidiu Ioanițoaia

>

Citește mai multe știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.