Liga 1

Asamoah e „Kante de FCU”! Cum s-au descurcat achizițiile lui FCU Craiova 1948 în amicalul cu Hajduk

Articol de Vlad Nedelea, Bogdan Sorocan (video)  —  Sunday, 27 June 2021

FCU Craiova a pierdut pe final primul meci cu Mutu pe bancă, 1-2 cu Hajduk Split. Vestea bună: Samuel Asamoah a fost impecabil. Vestea rea: multe găuri și probleme de lot

Adrian Mutu a început meciul cu Hajduk Split, primul pentru el pe banca oltenilor, cu 4 dintre cele 5 achiziții în teren. Singurul absent a fost ivorianul Mamadou Bagayoko, care a intrat pe parcurs. 

De departe, cel mai mult s-a remarcat Samuel Asamoah, micuțul mijlocaș central ce în sezonul trecut a evoluat la Sint-Truiden, în Belgia, poreclit deja de fanii Craiovei după vedeta lui Chelsea, N'Golo Kanté. 

Rămân semne de întrebare legate de Pedro Machado, care a avut o evoluție ezitantă. Juan Bauza și Dominik Kovacici, deși n-au strălucit, dau speranțe că atunci când vor fi OK din punct de vedere fizic, pot fi soluții bune pentru primul "11".

Subțirimea lotului îl sperie pe Mutu

>

Echipa olteană s-a apărat în majoritatea timpului în prima parte, au fost momente de panică, însă a scăpat fără gol în primele 45 de minute. Intrat în a doua repriză, Raicea a marcat cu un șut la colțul lung, însă FCU a cedat pe final, când echipa a părut stoarsă, Livaja și Ljubicici marcând pentru croați. 

>

"Sunt mulțumit de băieți. Cât timp au putut, s-au descurcat foarte bine. Faptul că avem un lot restrâns s-a văzut, cinci inși au jucat toate cele 90 de minute în primul amical. E un prim test, vedem unde suntem. Și de ce mai avem nevoie", a zis Adi Mutu la finalul partidei.

"Briliantul" s-a arătat mulțumit de Samuel Asamoah, însă așteaptă întăriri, jucători care să dubleze posturile și să nu-l mai oblige să facă improvizații ca Robert Răducanu, atacant sau extremă stânga de obicei, fundaș stânga contra croaților, sau Zanfir, fundaș central la bază, inter în primul amical. 

"Pentru mine e un meci câștigat, deși scorul nu arată asta. Sunt foarte mulțumit cum am arătat la câte soluții am avut. Sami (n.r. Asamoah) a jucat foarte bine, și Kovacici mi-a plăcut. Gândiți-vă că acești jucători au doar câteva zile cu noi. Pentru momentul în care suntem, e în regulă".

"Întrebați conducerea despre transferuri"

Adrian Mutu le-a "aruncat mănușa" șefilor clubului în speranța că lotul va fi completat curând. Din spusele tehnicianului celor de la FCU Craiova, în zilele următoare sunt șanse mari să mai apară 2 sau 3 jucători noi. 

"Și pe buzele mele sunt întrebări legate de jucători. Avem nevoie de întăriri. Întrebați conducerea. E clar că avem nevoie de un lot bun, avem nevoie de soluții mereu. Mai vin 2-3 jucători, sunt cei pe care eu i-am vrut, i-am văzut", a încheiat Mutu.

CUM S-AU DESCURCAT NOILE ACHIZIȚII:

Samuel Asamoah (BUN)

- a evoluat ca număr 6, în spatele interilor Dragoș Albu și Vlad Pop

- activ, mereu căutat de colegi, a fost practic omul numărul unu în construcția oltenilor

- deși e destul de scund, nu se ferește de dueluri, intră în contre și are o tehnică bună

Dominik Kovacici (OK)

- masiv, fundaș puternic, o primă repriză foarte bună, cu ceva scăpări în a doua repriză, când a și cedat din punct de vedere fizic

- a trecut pe sub minge la golul lui Livaja, dar și Robert Răducanu, fundaș stânga de conjunctură, a scăpat omul din marcaj. Apoi la reușita lui Ljubicici, marcaj larg, pe piept, lasă adversarul să tragă din întoarcere la colțul lung

- vorbește mult, își asumă rolul de lider în apărare

- apare de fiecare dată în careu la fazele fixe, având un fizic impresionant

Pedro Machado (SLAB)

- ezitant în multe momente, o viteză în minus față de toți ceilalți

- și-a pierdut de două ori omul din marcaj, o dată lăsându-l pe Jakolis într-o poziție foarte bună

- a fost schimbat după 45 de minute de Mutu cu Lorenzo Paramatti

Juan Bauza (OK)

- implicat, tehnic, însă cu puține realizări în primul joc

- și el pare că nu e pus la punct din punct de vedere fizic

Mamadou Bagayoko (OK)

- a intrat din primul minut al reprizei secunde

- rapid, jucător cu experiență, a început bine, însă după intrarea lui Livaja a avut mari probleme cu decarul croaților

- apare și în ofensivă, intră în combinații, jucător ce găsește repede soluții și are calitatea necesară de a jucat din una sau două atingeri

Armin Gremsl (OK)

- a fost ultimul intrat în seria portarilor rotiți, câte 30 de minute fiecare

- a avut cea mai importantă paradă, reflex uimitor la o ocazie a croaților, respingând un șut din apropiere, de la prima bară

- ezitant la goluri: n-a ieșit pe centrare la reușita lui Livaja, cu ceva mai multe scuze la golul 2, fiind mascat de Kovacici

Mititelu Jr., reacție după eșecul suferit de Adrian Mutu la debut: „Am discutat și cu tata, i-am spus cum s-a mișcat echipa”

>
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.