Euro 2020

Luka Modric, dezamăgit că echipa sa nu a reușit că elimine Spania: „I-am avut în mână”

Luka Modric, dezamăgit că echipa sa nu a reușit că elimine Spania: „I-am avut în mână”

Articol de Daniel Scorpie  —  Tuesday, 29 June 2021

Luka Modric (35 de ani) regretă că vicecampioana mondială Croația n-a completat remontada în fața Spaniei: „Am arătat calitate și caracter și trebuia să decidem noi meciul în prelungiri, dar am ratat”.

Chiar fără golgeterul Perisic (din caza căruia Orsic nu putea juca), și condusă cu 1-3 de Spania, Croația nu s-a dat bătută și a reamintit de legiunea de războinici de la CM 2018. Căpitanul Vatreni n-a mai strălucit, însă vicecampioana mondială s-a luptat admirabil și s-a predat greu în prelungiri. 

„Păcat că n-am învins. I-am avut în mână pe spanioli, dar am ratat ocaziile de a face noi 4-3. Meciul s-a întors apoi și n-am mai găsit forța de a reveni. Ei au fost mai buni primele 60 de minute, apoi am preluat controlul, am arătat calitate și caracter”, a explicat Luka Modric.

Domagoj Vida: „Meritam mai mult”

Mai înverșunat s-a arătat la final apărătorul Domagoj Vida, cu o declarație puțin misterioasă: „Suntem o echipă mare, însă anumite lucruri trebuie să se schimbe. Sincer e o rușine, meritam mai mult, mai ales când vezi cum s-au luptat toți băieții până în ultimul minut”. 

Presa croată și chiar și spaniolii au remarcat două momente de incredibilă lipsă de disciplină. La primul gol al lui Sarabia, Rebic s-a dus la margine să schimbe ghetele, iar la al treilea, marcat de Ferran Torres, Gvardiol ieșise să bea apă și și-a lăsat flancul descoperit! Atât Modric, cât și selecționerul i-au certat pe cei doi în pauză și la final.

Zlatko Dalic: „La acest nivel, nu ai voie să pleci de pe teren când adversarul atacă”

La sfârșit, Zlatko Dalic, părea epuizat, la fel ca majoritatea elevilor săi, simțind că a trecut aproape de un alt miracol: „Am fost inferiori Spaniei în prima repriză, dar am marcat și am revenit de la 1-3. Îi felicit pe jucători, au avut oportunități în prelungiri să mai înscrie, numai că au greșit. 

Îmi pare rău și regret mult că nu le-am putut oferi o bucurie fanilor, dar sunt mândru de cum am jucat la acest Euro. Au fost și acele două situații bizare în care Spania ne-a pedepsit. La acest nivel, nu ai voie să pleci de pe teren când adversarul te atacă!”.

VIDEO Ion Țiriac are o nemulțumire legată de EURO: „Ce facem, ne furăm căciula? Care Campionat European?”

>

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.