Liga 1

Gigi Becali persistă cu tactica criticată de sindicatul jucătorilor: și Vucur a acceptat!

Gigi Becali, patron FCSB

Articol de Dan Udrea, Remus Răureanu  —  sâmbătă, 03 iulie 2021

Gigi Becali a fost criticat pentru practica neregulamentară de a le oferi câte două contracte fotbaliștilor de la FCSB, dar el procedează la fel în continuare, încurajat de faptul că jucătorii sunt de acord cu condiția pe care le-o propune el.

FCSB le face câte două contracte jucătorilor pe care îi achiziționează fiindcă ei vor. Interesați să evolueze pentru clubul lui Becali, fotbaliștii acceptă metoda aceasta neregulamentară, una pe care a condamnat-o în declarații publice sindicatul jucătorilor din România.

FCSB. Gigi Becali persistă cu tactica criticată de sindicatul jucătorilor: și Vucur a acceptat două contracte

Stipe Vucur, achiziționat recent, a semnat și el două contracte. Dacă Gigi e mulțumit de prestațiile sale, croatului îi va fi activat și documentul "de rezervă", care-l va ține la București până în 2023.

În cazul în care patronul n-o să-l considere pe Vucur îndeajuns de bun, fundașul central în vârstă de 29 de ani va putea fi eliberat în vara lui 2022.

Cu un singur contract, valabil până în iunie 2023, croatul și-ar fi asigurat salariul pentru toată perioada aceasta, 24 de luni. El a acceptat, când a semnat o "reziliere intermediară", să piardă banii din al doilea an în situația în care Gigi nu va fi mulţumit de el.

Stipe Vucur, înalt și gratis

Vucur a venit liber de contract la FCSB, a primit un salariu de 8.000 de euro lunar și a mai încasat 30.000 de euro la semnarea documentelor.

A jucat în sezonul precedent la Hallescher, o formație din liga a treia germană, dar a bifat în trecut multe meciuri și în eșalonul secund nemțesc. Înalt de 1,92 m, Vucur s-a încadrat foarte bine în criteriul principal pe care l-a stabilit Gigi, un fundaș central să aibă minimum 1,90, ca să poată câștiga majoritatea duelurilor aeriene. 

Doar Haruț a avut curaj să îl refuze pe Becali

Becali a întâlnit o rezistență atunci când a negociat pentru achiziționarea lui Denis Haruț, de la FC Botoșani. Îi pregătise și lui două contracte, o regulă cu care internaționalul de tineret nu a fost de acord. Transferul a picat pe moment, apoi FCSB l-a cumpărat din Moldova și i-a făcut un singur contract. 

Tsoumou, un atacant pe care Gigi l-a angajat în 2019, a rezistat la București numai șase luni, din vară până la sfârșitul acelui an. Africanul semnase că era de acord să fie dat afară gratis la 1 ianuarie 2020, ceea ce s-a și întâmplat. 

Sindicatul fotbaliștilor, AFAN, a denunțat metoda lui Becali ca pe una în afara regulamentului, numai că practica e greu de stopat, câtă vreme părțile convin asupra detaliilor. 

Un jucător semnează și două contracte, încântat că ajunge la FCSB. Pe al doilea, clubul îl înregistrează numai dacă are interesul la un moment dat. Dacă nu, hârtia aceea rămâne una neoficială, o convenție între părți.

VIDEO. Putea să ajungă Ionuț Badea la FCSB? Ce a discutat antrenorul cu Gigi Becali

>

Citește mai multe știri despre FCSB:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.