Euro 2020

Christian Eriksen este „motorul” vikingilor: „E încă o parte importantă a echipei”

Christian Eriksen este „motorul” vikingilor: „E încă o parte importantă a echipei”

Articol de Aurelian Botezatu  —  Sunday, 04 July 2021

Delaney și selecționerul danezilor, Hjulmand, au dezvăluit că, deși nu mai e cu ei, ci în recuperare, după stopul cardiac suferit cu Finlanda, Christian Eriksen are un mare merit în rezultatele pe care Danemarca le-a obținut.

Tot răul a fost spre bine pentru danezi. Au debutat la Euro cu drama lui Christian Eriksen, victima unui stop cardiac pe teren, și cu un 0-1 în fața Finlandei, însă acum se pregătesc de semifinala cu Anglia! 

Resuscitat la timp, apoi operat și recuperat în spital, atacantul lui Inter le scrie coechipierilor „pe grup" la fiecare final de meci. Așa a făcut și după 2-1 în „sfertul" contra Cehiei, iar autorul primulului gol, Thomas Delaney, a dezvăluit astfel unul dintre „motoarele" danezilor: „A fost întotdeauna o parte importantă a acestei echipe și cel mai bun jucător al nostru pentru mulți ani. 

Jucăm cu el pe piept și ar trebui să fie parte din aventura noastră. Încă ne străduim să depășim mental acel moment teribil din meciul cu Finlanda, însă făcându-l pe el mândru de noi ne aduce o mare bucurie".

Kasper Hjulmand: „Mă gândesc la Christian în fiecare zi”

Selecționerul Kasper Hjulmand a fost și mai profund: „Mă gândesc la Christian în fiecare zi. Ar fi trebuit să fie cu noi, aici. Ne bucurăm că a supraviețuit și că-l avem tot timpul alături de noi, așa cum va fi și pe Wembley. E încă o parte importantă a echipei pe care o vedeți acum, n-a fost construită peste noapte. Are un mare merit în rezultatele pe care le-am obținut la acest turneu final".

Când am început pregătirile pentru acest turneu final, le-am arătat jucătorilor o poză cu Wembley-ul. Și le-am zis că ar fi frumos să stăm o săptămâna la Londra. Acum vom juca acolo semifinala cu Anglia și... cine știe?, poate și finala.
- Kasper Hjulmand, selecționer Danemarca

3 semifinaleau disputat danezii până acum. Ultima oară, în 1992, au câștigat și titlul continental

2 înfrângeriau suferit vikingii în debutul la Euro 2020, apoi au avut un parcurs de excepție

Hojbjerg a plâns 

Imediat după fluierul final, Pierre-Emile Hojbjerg a izbucnit în lacrimi. „Tuturor danezilor și familiei mele, acasă, le spun că facem asta pentru voi. E cool, e pozitiv și motivant modul cum suporterii ne susțin și ne încurajează. Primim mult și încercăm să dăm și noi înapoi”, a explicat mijlocașul momentul său de slăbiciune.

Eriksen, la refacere

În afara oricărui pericol, după ce i s-a montat un pacemaker, Christian Eriksen se întoarce la normalitate. El s-a retras la Tisvildeleje, o stațiune din nordul Danemarcei, unde se odihnește. În timpul unei plimbări pe plajă, atacantul lui Inter a fost recunoscut de un mic suporter care l-a oprit pentru un selfie.

Greșeală la primul gol 

Cornerul în urma căruia Delaney a deschis scorul în meciul cu Cehia, de la Baku, nu trebuia acordat. Ultimul care a lovit mingea înainte ca aceasta să iasă în afara terenului a fost danezul Dolberg. VAR n-a putut interveni, nefiind vorba strict de acțiunea din care s-a marcat.

Euro la Indigo » Niță reface golul lui Insigne din partida cu Belgia

>

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.