Liga 2

CSA Steaua, decizie istorică la inaugurarea stadionului: retrage numărul lui Marius Lăcătuș

+16 Foto
CSA Steaua retrage numărul 7, făcut celebru la roș-albaștri de Marius Lăcătuș! Anunțul oficial va fi făcut miercuri, pe 7 iulie, când noul Ghencea va fi inaugurat cu amicalul contra celor de la OFK Belgrad.

Articol de Marius Mărgărit  —  luni, 05 iulie 2021

CSA Steaua retrage numărul 7, făcut celebru la roș-albaștri de Marius Lăcătuș! Anunțul oficial va fi făcut miercuri, pe 7 iulie, de la 19:15, când noul stadion din Ghencea va fi inaugurat cu amicalul contra celor de la OFK Belgrad.

„Ne-am dorit să fie o surpriză atât pentru Marius Lăcătuș, cât și pentru toți steliștii, deși sunt conștient că era greu de dus acest gând la bun sfârșit, tinând cont că momentul a necesitat pregătire și repetiții. Acum, că s-a aflat, da, e adevărat, Steaua va retrage numărul 7!

Credem că oamenii valoroși merită aprecierea noastră cât timp sunt în viață. Am trăit acest moment în Olanda, iar exemplul a fost chiar Johan Cruyff. Am ținut cont de dorința suporterilor steliști care și-au dorit foarte mult această retragere în semn de dragoste și respect pentru Lăcătuș”, a declarat George Ogăraru, managerul „militarilor”, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Playsport anunțase azi că numărul 7 va fi retras la inaugurarea noului stadion Steaua. Astfel, mijlocașul Florin Răsdan (20 de ani) este ultimul jucător care a purtat numărul 7 pe tricou la Steaua. 

Marius Lăcătuș, o glorie a Stelei

Lăcătuş este, de departe, fotbalistul cel mai reprezentativ din istoria roş-albaştrilor. A jucat timp de 13 sezoane pentru trupa din Ghencea, 1983-1989 şi 1993-2000, iar palmaresul său este unul greu de egalat: 10 titluri de campion din 23 cucerite în 64 de ani de "militari", 7 Cupe al României din cele 20 pe care le au în palmares steliştii.

În plus, Lăcătuş are cele mai multe meciuri disputate în cupele europene pentru roş-albaştri, 72, înscriind de 17 ori. A cucerit Cupa Campionilor cu Steaua, în 1986, în finala cu Barcelona, atunci când a şi transformat unul dintre penalty-uri. În 1987, a cucerit şi Supercupa Europei în faţa lui Dinamo Kiev.

În afara carierei de jucător, Lăcătuş are şi trei mandate de antrenor pe banca FCSB-ului, dar fără să cucerească nici un trofeu. Cel mai aproape a fost în 2008, cînd a ratat titlul la doar un punct distanţă faţă de CFR Cluj. Între 2017 și 2019, a antrenat la CSA Steaua București, de unde a plecat după ratarea promovării în Liga 3.

AICI ai o prezentare în 35 de puncte a carierei celui care a fost şi va râmâne unic în fotbalul românesc!

Cine are cel mai mare merit pentru rezultatele Stelei '86? Marius Lăcătuș, răspuns surprinzător

>

Citește mai multe știri despre CSA Steaua:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.