Tenis

Ministrul Eduard Novak îi răspunde lui Țiriac: „Mama avea o vorbă despre bătrâni”

Ministrul Eduard Novak i-a răspuns lui Țiriac / Sursă foto: Facebook

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 06 iulie 2021

Eduard Novak (44 de ani), ministrul Tineretului și Sportului, a susținut astăzi o conferință de presă în care a vorbit din nou despre scandalul momentului în tenisul românesc, cel legat de neparticiparea jucătoarelor din România la Jocurile Olimpice.

Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Patricia Țig nu vor merge la Tokyo, astfel că România nu va avea reprezentată pe tablou feminin de simplu. România va avea două sportive la dublu, pe Monica Niculescu și Raluca Olaru. 

Chiar dacă Irina Begu și Sorana Cîrstea au informat recent despre natura accidentărilor cu care se confruntă, Eduard Novak continuă să rămână tare pe poziții: „Ce pot să spun referitor la tenis? Declarațiile mele au fost strict pe neparticiparea la Olimpiadă. 

Nu pot declara sportivele că au probleme medicale, când acestea joacă la Wimbledon”, a afirmat ministrul. 

Novak a fost ironizat ieri de Țiriac, iar răspunsul ministrului a venit astăzi: „Mama m-a învățat un lucru: trebuie să respecți bătrânii. Așa că nu pot să comentez mai mult”.

Această Federație nu a fost finanțată patru ani de către MTS, dar a avut probleme juridice destul de importante. Dar COSR a finanțat, iar COSR trebuie să facă o evaluare și să aducă o decizie în acest sens - Eduard Novak

Ion Țiriac, noi declarații virulente la adresa lui Eduard Novak: „E lefter!”

Ion Țiriac a continuat ieri bătălia de la distanță cu Eduard Novak, omul din fruntea MTS

„Dacă taie ceva domnul Novak, trebuie să fie ceva ce există. E un om cumsecade, e lefter, nu are doi bani în buzunar. Se face că dă bani la COSR; dar noi nu am avut bani să facem zgura la Fed Cup. E o furtună într-un pahar cu apă. Mai bine s-ar duce la Guvern să ceară milioanele de dolari care ni se cuvin”, a mai spus Țiriac.

Irina Begu are mononucleoză, Sorana a jucat la Wimbledon cu ruptură

Irina Begu (30 de ani, 79 WTA), elimintă în turul III la Wimbledon anul acesta, a anunțat că a fost diagonisticată cu mononucleoză.

În mod normal, Irina Begu ar fi trebuit să reprezinte România la Jocurile Olimpice. Acuzată în spațiul public de rea-credință, Irina Begu a ținut să lămurească misterul absenței sale de la Tokyo, cauzată chiar de boala cu care a fost diagnosticată.

Mi-aș fi dorit mult să pot să joc la a treia ediție consecutivă a Jocurilor Olimpice. Îmi pare rău că nu pot fi acolo, îmi făcusem o întreagă strategie pentru asta. Dar mi-am dorit ca fanii să înțeleagă de ce nu pot juca și tot ce mi s-a întâmplat anul acesta - Irina Begu, conform Treizecizero

Ar fi fost o onoare să îmi reprezint țara la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă din păcate nu pot face acest lucru din cauza rupturii musculare suferite în urmă cu cu câteva săptămâni. Pentru mine urmează cel puțin o lună de pauză competițională și în acest moment al carierei mele prioritară este sănătatea. Am refuzat constant orice ajutor financiar din partea Federației și Comitetului Olimpic!!! Dacă aș fi putut să joc aș fi făcut-o din patriotism, cum am făcut deja la Olimpiadele de la Beijing și Londra. - Sorana Cîrstea

VIDEO Ion Țiriac prevede o „catastrofă” după Simona Halep: „E păcat că dispărem! Va fi ca la gimnastică”

>

Citește și alte știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.