Tenis

Piers Morgan amplifică scandalul din jurul Emmei Răducanu, de la Wimbledon: „Nu este «curaj», ci o rușine!”

+15 Foto
Emma Răducanu, stânga, și Piers Morgan, dreapta

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 06 iulie 2021

Emma Răducanu (18 ani, 338 WTA), jucătoarea cu tată român și mamă chinezoaică, s-a retras în meciul cu Ajla Tomljanovic din optimile de finală de la Wimbledon, la scorul de 6-4, 3-0 în favoarea australiencei. 

  • Britanica a cerut intervenția medicului, din cauza unor probleme de respirație. A urmat o pauză medicală la vestiar, apoi Răducanu nu a mai revenit pe teren.
  • Ulterior, oficialii de la Wimbledon au anunțat că Emma Răducanu nu va veni nici la conferința de presă de după meci.

La finalul partidei, John McEnroe (62 de ani), de trei ori campion la Wimbledon, a comentat decizia Emmei și a fost de părere că ea s-a retras pentru că era în dezavantaj.

Piers Morgan amplifică scandalul din jurul Emmei Răducanu de la Wimbledon

Piers Morgan, jurnalist și vedetă TV în Marea Britanie, a comentat pe Twitter situația și i-a luat apărarea lui McEnroe, care a fost criticat după declarațiile date la adresa lui Răducanu.

Morgan a avut un mesaj dur și a criticat gestul făcut de Emma la Wimbledon.

„McEnroe a spus adevărul. Domnișoara Răducanu este o jucătoare talentată, dar nu a putut rezista presiunii și a renunțat când pierdea grav. Nu este «curaj», ci o rușine. Dacă aș fi în locul ei, le-aș spune fanilor să nu-l mai critice pe McEnroe. I-aș cere sfatul pentru a deveni mai puternică și a deveni o campioană.

Puterea mentală trebuie învățată încă din școală. Asta ar fi mai ușor de făcut, dacă mai multe persoane publice nu s-ar mai victimiza”, a scris Morgan pe Twitter.

După acest mesaj, Piers Morgan a fost contrat imediat de Andy Murray. „Cred că este o abordare foarte dură a situației, Piers”, a scris Murray, apărând-o pe Emma Răducanu.

Ironia lui Gary Lineker la adresa lui Piers Morgan

Apoi, fostul mare fotbalist englez Gary Lineker l-a ironizat pe prezentatorul britanic. „Ce a pățit Emma poate păți oricare dintre noi, indiferent dacă are sau nu o posibilă accidentare”, a postat fostul fotbalist pe Twitter, cu un printscreen cu Piers Morgan. Aluzia este la o emisiune TV pe care Morgan a părăsit-o în mijlocul difuzării, din cauza unor diferențe de opinie cu moderatorul pe seama subiectului familiei formate de prințul Harry și Megan Markle. 

Răspuns dur pentru McEnroe: „E beat?” 

Comentariile lui McEnroe au fost taxate de fani pe Twitter, dar și de câțiva cunoscuți jurnaliști. Harriet Minter a fost prima care l-a contrat pe american. 

„Două lucruri despre comentariile lui John McEnroe despre Emma Răducanu. E beat? E ceva mai enervant decât un bărbat spunându-i unei femei că nu e accidentată, ci doar copleșită emoțional? Nu, nu este. Vă rog, spuneți-i să se oprească”.

Comentatorul Rob Vickerman a avut o reacție asemănătoare, conform Spotmedia: „Cum poate John McEnroe să lanseze aceste comentarii fără să știe de ce s-a retras?”, a întrebat acesta.

Christian Day, fost jucător de rugby, l-a pus și el la colț pentru John McEnroe: „Dacă îl asculți, pare genul ală de fost jucător care stă într-un colț la club și spune că toată lumea nu știe nimic în comparație cu vremurile lui”. 

Emma Răducanu a abandonat, dar încheie cea mai frumoasă săptămână din carieră. Va face un salt de 168 de locuri în clasamentul WTA, până pe 175. Nici partea financiară nu este de neglijat, un cec în valoare de 250.000 de dolari.

Citește mai multe știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.