Euro 2020

Jose Mourinho, despre faza controversată care a decis Anglia - Danemarca: „Niciodată! Nu cred că o să doarmă bine la noapte”

+40 Foto
Jose Mourinho / foto: Guliver/Getty Images

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 08 iulie 2021

Anglia - Danemarca, cea de-a doua semifinală de la EURO 2020, s-a încheiat cu victoria britanicilor, 2-1. Deciziile „centralului” olandez Danny Makkelie au provocat însă reacții dure în lumea fotbalului. 

Acesta a dictat lovitură de pedeapsă în favoarea Angliei la un contact minim, într-un moment în care erau două mingi pe teren. Jose Mourinho, manager cu sezoane în șir în Premier League, a declarat că decizia a fost una profund eronată.

Jose Mourinho: „Nu înțeleg decizia arbitrului”

„Nu e niciodată penalty. Cea mai bună echipă a câștigat. Anglia a meritat să câștige. Anglia a fost fantastică, dar pentru mine n-a fost niciodată penalty

Anglia e o echipă mai bună decât Danemarca. Danezii și-au depășit limitele. Anglia a câștigat pe merit, dar pentru mine nu e niciodată penalty. La acest nivel, mai ales la acest nivel, o semifinală de EURO, nu înțeleg decizia arbirtului.

Cu atât mai puțin faptul că VAR-ul nu a chemat arbitrul să se uite la fază sau că nu a întors decizia. Ca om de fotbal, sunt dezamăgit că acel penalty a fost acordat și nu cred că arbitrul o să doarmă bine la noapte”, a declarat Jose Mourinho, conform TalkSport

FOTO: Alexandra Fechete

Sterling, penalty controversat în Anglia - Danemarca

Anglia a o lovitură de pedeapsă controversată, în minutul 102. Sterling a pătruns din flancul drept și a căzut în careu, după un presupus contact cu Maehle. Faza a fost verificată în camera VAR, dar decizia inițială, cea de penalty, nu a fost schimbată. Harry Kane a ratat lovitura de pedeapsă, dar a fost atent pe urmărire și a făcut 2-1.

Căderea lui Sterling, fotbalist recunoscut pentru desele simulări, a devenit subiect de glume pe rețelele de socializare. „Centralul” Danny Makkelie nu a fost nici el iertat de fanii furioși.

  • „Ar trebui să își facă bagajul pentru Jocurile Olimpice. Echipa britanică de sărituri oricum este slabă”.
  • „O simulare grosolană. Dar ce mai mai miră la Sterling?”
  • „Ce făceau cei din camera VAR? Oare care e jocul lor favorit?”

În momentul în care a dictat penalty-ul, pe teren se aflau două mingi. În cursa spre careu, Sterling a fost aproape să atingă și celălalt balon. Nici acest lucru nu a fost observat de arbitrii din camera VAR.

Sterling aproape să joace cu două mingi la faza penalty-ului / FOTO: Captură @Pro TV

Citește și alte știri despre EURO 2020: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.