Liga 1

CFR Cluj nu se joacă! Șanse mari ca Șumudică să primească alte trei achiziții

+12 Foto
Marius Șumudică / FOTO: Raed Krishan (GSP)

Articol de Andrei Crăiţoiu, Dan Udrea, Remus Răureanu  —  vineri, 09 iulie 2021

Marius Șumudică spusese recent că mai așteaptă doi jucători noi, dar sunt șanse mari ca el să primească mai multe întăriri. CFR Cluj negociază cu un atacant polonez de la Frosinone, cu Mihai Bordeianu și l-a adus deja pe un închizător de la Guingamp, din liga a doua franceză. 

CFR a pornit bine în preliminariile Champions League, cu victoria bifată marți cu Banja Luka, 3-1, dar mai caută să-și completeze lotul pentru restul sezonului. Care sunt țintele vișiniilor?

CFR Cluj vrea atacant din Serie B și mijlocaș din Ligue 2 

Clujenii vor neapărat să mai aducă un atacant și negociază cu Piotr Parzyszek, un polonez în vârstă de 27 de ani, înalt de 1,90. Parzyszek a evoluat la Frosinone în sezonul trecut, în Serie B. A înregistrat 28 de meciuri, 14 ca titular, și a marcat 5 goluri. 

A fost prima lui stagiune în Italia, după ce Frosinone l-a cumpărat de la Piast Gliwice cu 500.000 de euro. Ex-internațional de tineret polonez, el constituie deocamdată doar una dintre soluțiile pe care le ia în calcul CFR, achiziționarea sa nu e una sigură și iminentă. 

800.000 de euroeste cota lui Piotr Parzyszek, conform transfermarkt.de

Vișiniii l-au adus deocamdată pe Guessouma Fofana, 28 de ani, un mijlocaș defensiv malian care a jucat pentru Guingamp în stagiunea precedentă. Africanul se află deja în Cluj. El a apărut în 24 de partide în sezonul trecut în formația la care a evoluat în anii '90 Gheorghe Mihali, câștigător al Cupei Franței cu Guingamp. 

Cu Banja Luka a fost închizător Jonathan Rodriguez, dar Șumudică și-a dorit să aibă la dispoziție și un alt tip de mijlocaș defensiv, mai puternic și mai bun pentru apărare, calități pe care Fofana le deține.

Sunt șanse să revină Mihai Bordeianu 

E posibil ca africanul să nu fie singurul închizător pe care-l mai aduce Clujul. Campioana mai speră să-l recupereze pe Mihai Bordeianu din Arabia Saudită.

 Bordeianu, 29 de ani, va merge la Al Qadisiyah, clubul de care aparține, pentru pornirea pregătirii, dar sunt șanse mari ca el să negocieze cu conducerea rezilierea contractului. Echipa a retrogradat în liga a doua saudită și nu ar fi convenabil nici pentru club, nici pentru jucător să continue colaborarea. 

Bordeianu a evoluat pentru CFR și în a doua parte a sezonului trecut, sub formă de împrumut de la Al Qadisiyah. Atunci a bifat 12 partide în campionat și a contribuit la păstrarea titlului. Dacă rupe contractul din Asia, Mihai se va întoarce la Cluj.

1,2 milioane de euroa încasat CFR când l-a vândut pe Bordeianu la Al Qadisiyah. Acum poate avea jucătorul înapoi gratuit, ca urmare a retrogradării formației saudite

VIDEO Lucian Goian, despre numirea lui Șumudică la CFR Cluj: „Nu cred că se va schimba”

>

Citește și alte știri despre CFR Cluj:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.