Liga 1

Dinamo are un nou antrenor: „Vine să semneze contractul!”

Iuliu Mureșan, administratorul special al lui Dinamo, susține că Dario Bonetti, 59 de ani, va fi noul antrenor al „câinilor”.

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 10 iulie 2021

Iuliu Mureșan, administratorul special al lui Dinamo, susține că Dario Bonetti, 59 de ani, va fi noul antrenor al „câinilor”.

Dusan Uhrin și-a dat demisia azi de la Dinamo, fiind nemulțumit de criza prin care trece clubul proaspăt intrat în insolvență. Contactat la prânz de GSP.ro, Mureșan, noul administrator special al „câinilor”, a rostit primul nume care se afla pe lista înlocuitorilor: Dario Bonetti. Câteva ore mai târziu, negocierile s-au concretizat.

Iuliu Mureșan: „Dario Bonetti vine să semneze cu Dinamo”

„Am luat decizia de a aduce un antrenor care a mai fost. Discutând cu mai mulţi oameni apropiaţi de club, mai ales DDB, am ajuns la concluzia că cel mai potrivit este Dario Bonetti. 

A mai fost aici, am vorbit cu el, urmează să vină mâine seară sau luni să semneze contractul. Antrenoratul e ca mersul pe bicicletă. El este un antrenor italian, bun. Va fi greu în primele etape, dar nu mi-am pierdut speranţa că vom putea face transferuri” a declarat Iuliu Mureşan la Telekom Sport.

Dario Bonetti a avut rezultate doar la Dinamo

Dario Bonetti are un palmares catastrofal în afara experiențelor din „Groapă”, unde, deși a condus echipa în două perioade scurte, a câștigat două trofee, Cupa și Supercupa, ambele în 2012.

Bonetti a venit prima oară la Dinamo în 2009 și este antrenorul „Miracolului de la Liberec”. A plecat însă la doar câteva luni după calificarea cu cehii. În acel an, Dinamo a ajuns în grupele Europa League, ultima ispravă de acest gen a roș-albilor.

A revenit în Ștefan cel Mare în 2012, înlocuindu-l pe Liviu Ciobotariu, an în care italianul a avut cele mai importante realizări din carieră, câștigarea Cupei și Supercupei alături de „câini”.

Cele două trofee n-au fost de ajuns pentru continuitate în sezonul 2012-2013. După un start de stagiune catastrofal, Dorinel Munteanu i-a luat locul.

Dario Bonetti va reveni la Dinamo

CV dezastruos în afara „haitei”!

În străinătate, Bonetti a condus doar formații modeste din Italia, de ligi inferioare (Juve Stabia, Gallipoli, Potenza Calcio), pe FC Sopron, în Ungaria, și naționala Zambiei.

Italianul nu a antrenat niciodată un sezon întreg vreo echipă. Cel mai mult a pregătit-o pe reprezentativa Zambiei, între iulie 2010 și octombrie 2011. Însă Bonetti nu a prins în acest interval decât 7 partide pe banca africanilor.

De asemenea, Dario Bonetti va deveni singurul tehnician din Liga 1 fără nicio echipă la activ în ultimii 5 ani, perioadă de timp în care a fost șomer!

Bonetti a antrenat-o ultima dată pe ASA Tîrgu Mureș, în startul sezonului 2016/17. A plecat după 3 eșecuri la rând.

32 de meciuriare Bonetti în Liga 1 pe banca lui Dinamo: 15 victorii, 6 remize, 11 înfrângeri

Anunțul din ziar care i-a schimbat cariera lui Florin Bratu: „Eram dinamovist, dar ne antrenam cu o singură minge!”

>

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.