Cupa Romaniei

„Eroul” Mirko Pigliacelli, dezvăluire surprinzătoare după Supercupă » Ilie Dumitrescu, frapat: „În poartă senzațional, la declarații dator!”

+47 Foto
Mirko Pigliacelli a apărat două penalty-uri în Supercupă

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 10 July 2021

Mirko Pigliacelli (28 de ani), eroul Universității Craiova în Supercupa României, cu două penalty-uri apărate contra lui CFR Cluj, a surprins la flash-interviu. 

Portarul a dezvăluit că la ședința de antrenament de vineri, când coechipierii săi au antrenat loviturile de departajare, el a mers la vestiar. Italianul susține clar și răspicat că penalty-urile nu se antrenează pentru portari, pentru că - afirmă el - totul se schimbă la meci, sub presiune.

Mirko Pigliacelli surprinde după Supercupă: „Penalty-urile nu se antrenează!” 

>

„Când a fluierat minutul 90 deja știam că vom câștiga, că va fi simplu la penalty-uri. Ieri am mers în vestiar, pentru mine nu se antrenează penalty-urile. E altceva cu suporterii, cu presiune, nu ai cum să antrenezi penalty-urile când ești portar. Așa cred eu, la fel am gândit și cu Honved și am apărat 3. Pentru mine nu are sens să aperi penalty-urile!

Am bătut și eu odată un penalty, m-am gândit la ceva și am făcut cu totul altceva! Nu ai ce să citești, te duci unde vrei, nu contează”, a declarat Pigliacelli la Look Sport. 

Prezent în studioul DigiSport, la „Fotbal Club”, Ilie Dumitrescu a fost uluit de spusele lui Pigliacelli, pe care l-a contrazis.

Ilie Dumitrescu: „Pigliacelli rămâne dator la declarații!”

„A fost senzațional în poartă, la declarații rămâne dator. Cum nu se antrenează penalty-urile? Eu am văzut antrenamentele lui Voinescu, era antrenor de portari. Păi lucra mult cu Duckadam la 11 metri, se lucrează chestia asta! Credeți că Sommer nu se antrenează pe așa ceva? 

O face foarte mult, sunt convins că există o persoană care analizează adversarul înainte de un joc decisiv, că există posibilitatea să ajungi la penalty-uri. Îți dă și lista, unde bate fiecare! E vorba de inspirație, de cum simte jucătorul, el a fost extrem de inspirat în această seară. 

Nu e un exemplu, cum să nu te antrenezi? El a fost magic în seara asta, da, dar trebuie antrenament!”, a spus Dumitrescu. 

Oltenii sărbătoresc câștigarea Supercupei

>

+47 Foto
FOTO: GSP

Cârțu, președintele celor de la CSU Craiova, după ce oltenii au cucerit Supercupa României

>

Citește mai multe știri despre Supercupă:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.