Liga 1

Insuccesele îi închid gura! Metamorfoza incredibilă a lui Marius Șumudică în primele două meciuri la CFR

Articol de Andrei Crăiţoiu, Liviu Manolache  —  Sunday, 11 July 2021

Marius Șumudică, antrenorul lui CFR Cluj, a plecat de la flash-interviul de după eșecul din Supercupă după doar 45 de secunde, susținând că adversarul „nici n-a ajuns la poartă” și că „penalty-urile sunt o prostie”, în vreme ce la finalul victoriei cu Banja Luka a stabilit un record: peste 7 minute, în care a amintit, printre altele, cum l-a revitalizat pe Omrani

În decurs de 4 zile, CFR a disputat două meciuri importante, care au coincis cu startul lui Șumudică în postura de antrenor principal la campioana României. Iar noul tehnician al grupării din Gruia a arătat cât contează rezultatul meciului în comportamentul său de după partidă, mai ales în relația cu mass-media.

Metamorfoza incredibilă a lui Marius Șumudică în primele două meciuri la CFR

Sâmbătă seara, la mai bine de un sfert de oră după terminarea Supercupei cu Craiova, pe care a pierdut-o, a venit la flash-interviu extrem de iritat și deloc dispus pentru a răspunde întrebărilor. 

A vorbit 30 de secunde, după a dat să plece de la microfon, dar a fost oprit de încă o întrebare. A mai stat 15 secunde, a răspuns nervos „mai avem de muncit”, după care a plecat definitiv din interviu. 

Cu totul: 45 de secunde de declarații pentru deținătorii de drepturi, despre care vineri seară, la conferința de presă de dinaintea jocului, spusese: „Prima sursă de venit pentru CFR sunt banii din drepturile TV dacă vom câștiga campionatul. Suma e importantă și e oferită de voi, care țineți practic în viață fotbalul românesc”.

2005 e anulîn care Șumudică a debutat ca antrenor, iar de atunci a pregătit nu mai puțin de 19 echipe

Insuccesele îi închid gura lui Șumudică: „Penalty-urile sunt o prostie”

Printre frazele extrem de puține pe care le-a rostit sâmbătă seara a spus că „adversarul nu a avut nici o situație de gol, practic nici n-a ajuns la poarta noastră”, după care s-a referit la ghinion fiindcă „pentru mine, această regulă, cu lovituri de departajare, e o prostie”.

Atitudinea lui Șumudică a fost însă cu totul alta după meciul de debut pe banca ardelenilor, împotriva campioanei Bosniei, Borac Banja Luka, care s-a disputat marțea trecută. CFR s-a impus în mod clar, scor 3-1, iar la final, antrenorul a venit exuberant la zona de interviu. 

A fost extrem de deschis, a oferit răspunsuri foarte lungi și, deși n-a primit foarte multe întrebări, tot flash-ul a depășit 7 minute, ceea ce aproape că stabilește un record privind timpul pe care un tehnician îl petrece în fața reporterului.

2 trofeea câștigat Șumudică în cariera de antrenor, ambele cu Astra: titlul și Supercupa

Printre cele rostite de Șumudică a fost inclusiv un speech lung despre modul în care a reușit să-l facă pe Omrani să arate din nou poftă de fotbal. 

De ce a jucat bine Omrani? Ar trebui să-i întrebați pe el, pe Budescu, pe Alibec, pe Maxim, pe astfel de jucători capricioși, despre care se spunea că e greu să le intri la inimă. Sper că am făcut ce trebuia cu Omrani, l-am făcut să înțeleagă că talentul nu e de ajuns
- Marius Șumudică

2 finalea pierdut Șumudică în calitate de "principal": Supercupa de sâmbătă și Cupa României, cu Astra, în 2017, în fața Voluntariului

Obiectivele mele la CFR erau clare: să iau campionatul și să ajung în grupe, ori Europa League, ori Champions League. Orice altceva ar fi fost un eșec.
- Dan Petrescu, fost antrenor CFR Cluj

>

Citește și alte știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.