Euro 2020

Rashford, Sancho și Saka, victimele comentariilor rasiste după finala EURO 2020! Reacția dură a Federației + Poliția a deschis o anchetă

+52 Foto
Jadon Sancho, victima rasismului după finala EURO 2020 // FOTO:Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 12 iulie 2021

Anglia a ratat șansa de a câștiga Campionatul European, după ce a pierdut la penalty-uri finala cu Italia, jucată chiar pe Wembley.

După 120 de minute, Anglia și Italia erau la egalitate, 1-1, iar câștigătoarea EURO 2020 s-a decis la loviturile de departajare. Totuși, finala a fost umbrită de evenimente reprobabile, din tribune și din mediul online. 

Rashford, Sancho și Saka, victimele comentariilor rasiste

Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka, fotbaliști de culoare, au ratat la loviturile de departajare, iar cei trei au fost victimele rasismului.

Pe lângă injurii, pe contul de Instagram, Saka a primit mai multe mesaje rasiste de la fani. Aceștia nu l-au iertat pentru ratare și i-au lăsat comentarii cu emoticoane cu maimuțe și banane.

Mesaje rasiste după ce Anglia a ratat câștigarea EURO 2020

Federația Engleză de Fotbal a emis în această dimineață un comunicat prin care condamna reacțiile rasiste, apărute pe internet, la adresa celor trei.

Federația Engleză condamnă formele de discriminare și este îngrozită de rasismul din online, care i-a vizat pe undii dintre jucătorii noștri. 

Cine se află în spatele acestui comportament dezgustător nu este binevenit să urmărească naționala. Îi vom sprijini pe jucătorii afectai și vrem cele mai dure pedepse posibile pentru responsabili.
 – comunicat FA

Poliția din Anglia a declarat că au luat la cunoștință mesajele trimise către jucători și că va deschide o anchetă.

„Suntem conștienți de numărul mare de comentarii ofensatoare și rasiste îndreptate către jucători pe rețelele sociale. Acest abuz este de acceptat și nu va fi tolerat. Vom face investigații”, a fost mesajul Poliției.

Să le fie rușine celor care sunt responsabili de aceste abuzuri îngrozitoare!
– Boris Johnson, primul ministru al Angliei

David Lammy, un parlamentar englez, a reacționat și el dur la adresa comentariilor rasiste, făcând aluzie la gestul pe care l-au făcut englezii la fiecare meci de la EURO, când s-au pus în genunchi pentru a susține campania „Black Lives Matter”. 

„De aceea punem genunchiul jos. Ne rugăm pentru un viitor mai bun, în care toți jucătorii Angliei să fie respectați”, a spus acesta.

Trebuie ca cei vinovați să fie trași la răspundere pentru acest abuz dezgustător. Companiile de social media trebuie să acționeze imediat pentru a elimina și a preveni această ură.
 – Sadiq Khan, primarul Londrei

Executanții loviturilor de departajare în finala EURO 2020: 

  • Berardi (Italia) - gol
  • Belotti (Italia) - ratare
  • Bonucci (Italia) - gol
  • Bernardeschi (Italia) - gol,
  • Jorginho (Italia) - ratare
  • Kane (Anglia) - gol
  • Maguire (Anglia) - gol
  • Rashford (Anglia) - ratare
  • Sancho (Anglia) - ratare
  • Saka (Anglia) - ratare

VIDEO Italia e noua campioană europeană

Citește mai multe știri despre EURO 2020: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.