Tenis

Emma Răducanu și Gabriela Ruse, urcări spectaculoase în clasamentul WTA! Cum arată Top 10 + pe ce locuri sunt Halep și Cîrstea

Emma Răducanu, urcare spectaculoasă după Wimbledon // FOTO: Imago

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 12 iulie 2021

WTA a publicat noul clasament din circuitul feminin, actualizat după finala de la Wimbledon, câștigată de Ashleigh Barty (25 de ani, 1 WTA, Australia), care a învins-o pe Karolina Pliskova (29 de ani, 13 WTA, Cehia), scor 6-3, 6-7(4), 6-3.

Emma Răducanu (18 ani) a impresionat la Wimbledon, iar rezultatul obținut a ajutat-o să urce spectaculos în clasament.

Emma Răducanu, urcare spectaculoasă după Wimbledon

Emma a început turneul  pe locul 338 WTA și accederea în optimi, unde a abandonat în meciul cu Ajla Tomljanovic, a făcut-o să urce până pe 179, având 404 puncte.

159 de locuria urcat Emma Răducanu în clasamentul WTA

Gabriela Ruse, cel mai bun loc din carieră

Campioana la Hamburg, Gabi Ruse a urcat și ea în clasamentul WTA. Românca se află acum pe locul 133, cel mai bun din carieră, după o urcare de 65 de locuri.

613 puncteare Ruse în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea, eliminată în turul III la Wimbledon de Emma Răducanu, a urcat 8 locuri și se află acum pe 37. Tot 8 poziții a câștigat și Irina Begu, care a ajuns până în turul III la turneul londonez. Ea se alfă acum pe 71.

Locurile pe care se află româncele din Top 200 WTA

Simona Halep, cădere în clasamentul WTA

Simona Halep e acum pe locul 9, după ce a coborât 6 poziții pentru că a pierdut 2.000 de puncte din cauza absenței de la Wimbledon, turneu la care era campioana en titre .

Halep rămâne cu 4.330 de puncte, o diferență mare față de liderul mondial Ashleigh Barty, câștigătoarea ediției din acest an de la Wimbledon, care a ajuns la 9.635 de puncte!

Doar Ashleigh Barty (#1) și Naomi Osaka (#2) rămân pe pozițiile ocupate înainte de turneul de la All England Club. Halep coboară de pe 3 pe 9, o prăbușire eclipsată doar de cea a Serenei Williams, care a căzut pe 16 de pe 8.

Top 10 WTA

VIDEO

Citește mai multe știri din tenis: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.