Euro 2020

Englezii, devastați după finala EURO » Au cerut liber legal pentru a jeli: „Sunt mult prea fragil emoțional!”

+52 Foto
Suporterii Angliei, devastați // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 12 July 2021

Eșecul Angliei din finala EURO i-a afectat serios pe englezi, care sperau să cucerească primul trofeu major după Cupa Mondială din 1966.

Părea scris în stele că Anglia va cuceri EURO 2020. Jucând acasă, pe Wembley, cu peste 60.000 de fani în tribune, selecționata lui Gareth Southgate a plecat cu un avantaj față de Italia. Totuși, mașinăria lui Roberto Mancini a izbutit să pună mâna pe mult-râvnitul trofeu, câștigând finala la loviturile de departajare.

Englezii, aflați în al 9-lea cer după golul lui Luke Shaw din minutul 2 al partidei, au fost devastați de rezultatul final. Au popularizat sloganul „It's coming home”, fiind convinși că Anglia va aduce Europeanul acasă, dar au rămas dezamăgiți.

Englezii, devastați după finala EURO! Au cerut liber legal pentru a jeli

Atât de dezamăgiți încât au cerut liber legal luni, 12 iulie, astfel încât să aibă timp pentru a boci eșecul din finală. Fanii au luat cu asalt rețelele de socializare după finală, transmițând trăirile lor sincere: „Putem avea liber legal pentru a jeli, vă rog? Sunt prea fragil emoțional pentru a merge la muncă mâine”, a scris un suporter.

Potrivit LadBible, englezii porniseră o petiție înainte de finala EURO. Aceștia cereau ca luni să fie declarat liber legal în eventualitatea în care Anglia avea să câștige EURO: 

„Ar fi un beneficiu și rațional să oferiți țării o zi liberă luni, în cazul în care Anglia ar câștiga. Natural, englezii ar dori să continue să se bucure de victorie, permițând astfel industriei de retail și de agrement o oportunitate atât de necesară pentru a recupera pierderile din ultima vreme”.

Cerererea, semnată de peste 300.000 de oameni, a fost respinsă de premierul Boris Johnson, dar fanii nu au cedat și au cerut liber chiar și după ce Anglia a pierdut finala. Încă o dată, fără succes. 

Citește mai multe știri despre EURO:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.