Euro 2020

Scene de bestialitate după finala EURO » Englezii, acuzați de violență extremă împotriva fanilor Italiei

+52 Foto
Scene de violență între fanii de pe Wembley // foto: capturi Facebook

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 12 iulie 2021

Nu au lipsit incidentele după finala EURO 2020, câștigată de Italia în fața Angliei chiar pe Wembley, scor 1-1, 3-2 d.pen.

Suporterii Angliei sunt acuzați de violență asupra admiratorilor Italiei după finala EURO. Un videoclip scandalos a început să circule pe rețelele de socializare, în care suporterii îmbrăcați cu tricouri albastre - ale Italiei - par a fi atacați cu brutalitate de către englezi.

Politicianul Alex Bazzaro, deputat al partidului populist Lega per Salvini Premier și consilier al orașului Veneția, a publicat pe contul personal de Facebook un videoclip incriminatoriu. Acesta îi acuză pe englezi de violență împotriva fanilor Italiei, la finalul evenimentului de pe Wembley

Persoane bătute cu bestialitate după finala EURO » Zeci de arestări

Potrivit AGI, poliția din Londra a arestat 45 de persoane care au provocat incidente atât cu forțele de ordine, cât și cu ceilalți fani de pe Wembley. Agenții de poliție au rămas în preajma stadionului după fluierul final al meciului, pentru a sigura că toți fanii ajung acasă în siguranță.

Chiar și așa, o parte dintre fanii Squadrei Azzurra ar fi suferit acte de violență. În videoclipul postat de politicianul italian, un grup de fani englezi pare că fugăresc alți spectatori - o bună parte dintre ei îmbrăcați cu tricoul Italiei - în interiorul stadionului, în același timp lovindu-i cu bestialitate.

Italia - Anglia. Haos înainte de finala Euro 2020

Nu a existat liniște nici înainte de meci. Sute de fani englezi fără bilet au încercat să pătrundă pe Wembley cu doar două ore înainte de finala Euro 2020, Italia - Anglia.

Seara nu a fost lipsită de incidente, din păcate. Un grup de indivizi a încercat să rupă cordoanele de securitate pentru a intra în stadion. În replică, au fost ridicate alte bariere metalice.

După mai multe lupte - unele, de-a dreptul violente! - între stewarzi și fani, ordinea a fost restabilită. Poliția Metropolitană a avertizat oamenii care nu au bilete la finală să se îndepărteze de căile de acces în stadion.

Mai multe știri despre finala EURO:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.