Campionate

Scandal diplomatic la Olympiakos - Galatasaray » Turcii au refuzat amicalul și acuză: „E prima dată când suntem supuși unui asemenea tratament!”

FOTO: Facebook @Galatasaray

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 12 iulie 2021

Galatasaray a refuzat să se prezinte la meciul amical cu Olympiakos. Vicecampioana Turciei a fost nemulțumită de atitudinea autorităților elene și a făcut cale întoarsă pe aeroport. 

Galatasaray ar fi trebuit să dispute un meci amical în compania celor de la Olympiakos, marți, în Grecia. Delegația turcă a fost reținută mai bine de două ore pe aeroportul din Atena, din cauza unor neînțelegeri provocate de testele împotriva Covid-19.

Amicalul Olympiakos - Galatasaray, anulat

Vicecampioana Turciei a fost informată că pentru a pătrunde pe teritoriul Greciei există 3 metode:  

  • teste PCR efectuate în ultimele 72 de ore 
  • teste rapide efectuate în ultimele 48 de ore 
  • dovadă vaccinării

Conform comunicatului emis de Galatasaray, jucătorii ar fi primit inițial acceptul de a-și continua drumul spre hotel, apoi un oficial al aeroportului s-a răzgândit. 

„Ne-au spus că testele noastre PCR nu sunt bune și că trebuie să ne retestăm. Totul cu o atitudine neplăcută, arogantă. Jucătorii care trecuseră de filtru au fost dați jos din autobuz. Toate astea în condițiile în care există un protocol valabil între țările noastre. 

Am așteptat mai bine de două ore pe aeroport, apoi au făcut demersurile să revenim în Turcia. Altă soluție nu se întrevedea. Am venit aici pentru un meci amical și speram să întâlnim oameni prietenoși. Galatasaray, club care poartă cu mândrie steagul Turciei, a zburat de sute de ori în Europa, dar este prima dată când este supus unui astfel de tratament lipsit de respect”, se arată în comunicatul emis de clubul turc. 

Burak Özügergin, ambasadorul Turciei la Atena, și Fatih Terim / FOTO: Facebook @Galatasaray

Scandalul a căpătat proporții. La fața locului s-a prezentat și ambasadorul Turciei la Atena, Burak Ozugergin.

VIDEO Cel mai prețios tricou de joc al lui Constantin Schumacher: „A fost schimbat la pauză, dar a venit la vestiare și mi-a dat tricoul”

>

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.