Euro 2020

Regina îi pregătește o mare surpriză lui Gareth Southgate

Gareth Southgate ar putea fi înnobilat de Regină după ce a calificat Anglia în finala Euro 2020, foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  marţi, 13 iulie 2021

Antrenorul în vârstă de 50 de ani, Gareth Southgate, ar putea fi înnobilat de Regină după ce a calificat Anglia în finala Euro 2020. 

În urmă cu trei ani, când Anglia a disputat semifinalele Mondialului, ocupând locul 4, Gareth Southgate a fost premiat de Regina Elisabeta a II-a, care i-a oferit medalia de Ofițer al Ordinului Imperiului Britanic (OBE).

În 2021, după prima finală de Euro și după întâia finală a naționalei Albionului din 1966, antrenorul în vârstă de 50 de ani, despre care The Times scria că a devenit mai popular decât Winston Churchill, ar putea fi înnobilat la Buckingham Palace. Potrivit The Sun, premierul Boris Johnson îl susține pe selecționer.

Sancho, consolat de Gareth Southgate, după finala pierdută la Euro 2020, foto: Imago

Boris Johnson după finala Euro 2020: „M-am trezit trist, dar mândru și plin de speranță”

„Ei au scris istorie. Ne-au adus bucurie și știu că vor continua să o facă. M-am trezit trist, la fel ca milioane de compatrioți, dar eram și mândru și plin de speranță. Le mulțumesc lui Gareth Southgate și jucătorilor pentru cea mai bună campanie a echipei Angliei văzută de mine".

O sursă a tabloidului britanic la „Number 10", biroul prim-ministrului din Downing Street, a dezvăluit că „există un întreagă procedură, însă performanța lui Gareth a fost incredibilă. A unit oamenii într-un mod extraordinar. Premierul sprijină cu siguranță ideea înnobilării lui".

Trauma care l-a făcut pe Gareth Southgate obsesiv în abordarea loviturilor de la 11 metri

Gareth Southgate a calificat Anglia în finala Euro 2020, dar coșmarul penalty-urilor continuă să-l bântuie, după un sfert de secol. Duminică, toți tinerii au cedat presiunii la punctul cu var.

Gareth Southgate. O poveste frumoasă, cu final trist. Și ca jucător, și ca antrenor, a fost atât de aproape de o mare performanță și de fiecare dată a sfârșit în suferință. Cu el consolat de Terry Venables, la Euro 1996. Și tot cu el consolându-i pe Rashford, Sancho și Saka, la un alt turneu final continental, astăzi, un sfert de secol mai târziu. Citește totul aici. 

Citește și alte știri de Euro 2020: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.