Liga 1

Întrebat de FCSB și CSA, Săpunaru a izbucnit la conferința de presă: „N-am văzut să retrogradeze Steaua! Cine permite așa ceva?”

Cristi Săpunaru. Foto: Rapid

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 16 July 2021

Întrebat despre echipele de tradiție din fotbalul românesc, în special despre disputa identitară dintre FCSB și Steaua, Cristi Săpunaru (37 de ani), fundașul lui Rapid, a izbucnit.

Cristi Săpunaru, cel mai important jucător transferat de Rapid în această vară, a participat la conferința de presă premergătoare meciului dintre Rapid și Chindia, din prima etapă a Ligii 1.

În cadrul acesteia, Săpunaru a abordat subiectul echipelor de tradiție care vor lua startul în următorul sezon al Ligii 1:

„Sunt multe echipe care încă lipsesc din Liga 1. Petrolul, U Cluj... Noi jucăm cu Craiova, dar care e Craiova? Palmaresul e ceva fictiv, unde sunt suporterii, acolo cred că e palmaresul, cu inima. Cineva a făcut posibilă chestia asta, să împartă echipele. Nu știu cine, dar se pare că a fost foarte «inteligent»...”, a spus Săpunaru.

Cristi Săpunaru: „N-am văzut să retrogradeze Steaua!”

Întrebat dacă el consideră că în acest sezon de Liga 1 va juca împotriva lui FCSB sau a Stelei, Săpunaru a încercat să evite răspunsul: „Dacă spun ceva îi supăr pe unii, dacă spun altceva îi supăr pe alții. Întrebați-i pe ei”.

Până la urmă, Săpunaru s-a pronunțat, lăsând de înțeles că o consideră pe FCSB drept continuatoarea Stelei: „N-am văzut să retrogradeze Steaua, a rămas în același campionat. Armata o să trebuiască să dea clubul către un privat, peste 6 ani o să se ducă să ia clubul înapoi?

Nu am nimic cu suporterii, am văzut că sunt și acolo câteva zeci de mii. S-au împărțit în două echipe Steaua, Craiova, Doamne-ferește se întâmplă și la Dinamo, la noi tot la fel, se vorbește de AFC, NFC, UFC (n.r. - se referă la AFC Rapid, clubul din Liga 4). 

Ori vrem să avem o echipă, iar suporterii să țină cu o singură echipă, ori să ne împărțim în 100.000 de echipe? Unde să fie plăcerea? Să se certe suporterii dintr-un oraș pentru o echipă, că nu știu care e a lor? Mi se pare ceva ciudat, cei care au făcut chestia asta trebuie să se gândească mai bine la răul făcut fotbalului românesc”.

VIDEO. Dan Petrescu intervine în războiul FCSB - CSA: „Nu mai înțeleg nimic nici eu! Trebuie să se unească, să fie o singură Steaua”

>

Citește mai multe știri din Liga 1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.