Euro 2020

Imagini în premieră din cantonamentul Italiei la EURO » Au fost șocați de prăbușirea lui Eriksen: „Nici n-am putut să mă uit”

+22 Foto
Imagini în premieră din cantonamentul Italiei la EURO » Au fost șocați de prăbușirea lui Eriksen: „Nici n-am putut să mă uit”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 17 iulie 2021

Italia a câștigat EURO 2020, iar la puțin timp după finală a fost difuzat în Peninsulă un documentar despre cum s-a trăit turneul final în interiorul echipei - „Sogno azzurro”.

Unul dintre momentele de impact a fost cel în care fotbaliștii lui Mancini au urmărit live evenimentele în care a fost implicat danezul Christian Eriksen, victima unui stop cardiac pe teren, la meciul cu Finlanda.

Jucătorii italieni au fost șocați de problemele lui Eriksen

@motivandoti

Guardate Barella alla fine ##eriksen ##barella ##euro2020 ##azzurri ##nazionale ##italia ##europei

♬ suono originale - motivandoti

„A fost cu adevărat teribil, șocant. Am văzut totul în direct, eram în zona vestiarelor (n.r. în cantonament), urmăream meciul și a fost incredibil. Eu nici n-am putut să mă uit. Ceilalți se uitau, vorbeau, eu n-am putut. Mă simțeam gol pe dinăuntru. Bine că a trecut ce a fost mai rău și Christian e bine. Sper să ne revedem pe teren cât mai curând”, a spus Gianluigi Donnarumma.

Eriksen s-a prăbușit pe teren la EURO 2020

Pe 12 iunie, când Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren, fără suflare, spre sfârșitul primei reprize a meciului Danemarca - Finlanda (0-1), paramedicii au intervenit imediat. Au ajuns rapid lângă nordicul aflat la pământ. Simon Kjaer, căpitanul roș-albilor, îi dăduse primul ajutor, apoi s-au implicat ei, calmi, eficienți, salvatori.

Datorită lor, „vikingul” ce suferise un stop cardiac a deschis ochii, după ce a fost resuscitat. „Te-ai întors printre noi?”, l-au întrebat. Jucătorul danez a răspuns: „Da, m-am întors. La naiba. Am doar 29 de ani”. Creierul lui nu fusese afectat.

Era conștient și stabil când a fost transportat de la stadionul „Parken” la Rigshospitalet din Copenhaga.

Christian Eriksen, 29 de ani, are acum montat un stimulator cardiac în urma incidentului. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.