Formula 1

Max Verstappen, externat după accidentul de la Silverstone » Hamiton se apără: „Întotdeauna conduc corect!”

+12 Foto
Accidentul lui Max Verstappen

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 19 iulie 2021

Max Verstappen (23 de ani), liderul clasamentului piloților din Formula 1, le-a transmis fanilor că este OK după accidentul serios de la Silverstone. La miezul nopții, olandezul a părăsit spitalul.

Cursa de la Silverstone a început cu un incident major între Verstappen și Hamilton, primii doi pe grila de start. Nu trecuse nici un minut din cursă, iar olandezul, depășit de Hamilton pe interior, a fost agățat pe roata dreapta spate de englez, care încerca să-și recupereze poziția de lider.

Bolidul lui Max s-a izbit de parapet, iar olandezul a fost nevoit să abandoneze. Lewis a fost penalizat cu doar 10 secunde și a câștigat cursa.

Max Verstappen, externat după incidentul cu Hamilton de la Silverstone

Dus inițial la centrul medical de la Silverstone, Verstappen a fost apoi transportat cu elicopterul la spitalul Coventry pentru mai multe teste și observații. La miezul nopții, ora României, după ce s-a constatat că nu a suferit răni majore, „Olandezul zburător” a putut părăsi spitalul și a transmis un mesaj pe rețelele de socializare.

„Externat după ce toate verificările au fost OK. Mulțumesc tuturor petntru mesajele frumoase și urările voastre”, a scris pilotul Red Bull Racing.

Max Verstappen, alături de tatăl său, Jos // foto: Twitter

Lewis Hamilton: „Mă bucur să aud că Max este OK”

Cu o oră în urmă, Lewis Hamilton, cel care l-a trimis pe Verstappen în parapet, se apăra pe rețelele de socializare, afirmând că el conduce „întodeauna corect”. În același timp, s-a declarat fericit că Max este în regulă.

„Ziua de astăzi (n.r. - duminică) a reprezentat un memento al pericolelor din acest sport. Îi trimit cele mai bune urări lui Max, care este un adversar incredibil. Mă bucur să aud că este OK. Mereu voi concura din greu, dar întotdeauna corect. Echipa mea a dat dovadă de perseverență, este un vis să câștig în fața publicului meu de acasă”, a scris Hamilton, pe Twitter.

Sunt foarte dezamăgit că am ieșit așa din cursă. Să urmăresc cum se sărbătorea victoria din spital a fost lipsit de respect și de fair-play. Dar mergem mai departe. Acum sunt OK. Pedeapsa dată (n.r. 10 secunde pentru Hamilton) nu ne ajută și nici nu e suficientă pentru mișcarea periculoasă făcută de Lewis. 

- Max Verstappen, Red Bull Racing

Citește mai multe știri din F1:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.