Publicitate

6 idei pentru o grădină frumoasă cu ajutorul unei pergole

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 19 iulie 2021

Amenajarea grădinii este un pas important pentru aspectul casei tale. Dacă îți dorești să ieși din zona de confort, poți opta pentru un design premium cu ajutorul unei pergole. Sunt multe opțiuni pe care să le alegi pentru înfrumusețarea grădinii tale. 

Alegerea unei pergole reprezintă o investiție pe termen lung pentru casa ta. Pergola retractabila, fiind un sistem automat de copertine, îți va oferi posibilitatea să te bucuri de spațiul amenajat indiferent de starea vremii. Acest lucru este posibil datorită sistemelor de inchideri terase pe care le poți adăuga unei pergole. 

Datorită unei pergole vei putea profita de zilele călduroase de vară, în timp ce te relaxezi în zona umbrită de pergola retractabila. Iar dacă ai ales un sistem de inchideri terase, vei putea utiliza spațiul din grădina ta pe toată durata anului. Dacă ți-am stârnit curiozitatea, citește în continuare pentru a afla 6 idei cum îți poți înfrumuseța grădina cu ajutorul unei pergole.

De ce să alegi pergole pentru grădina ta?

Când optezi pentru introducerea unei pergole în grădina ta, cel mai mare beneficiu pe care îl vei observa va fi aspectul estetic al grădinii tale. Înainte de toate, pergolele sunt produse premium care schimbă complet imaginea unei grădini. Desigur, poți opta pentru pergole și pentru spații comerciale, nu doar pentru casa ta.

Un lucru important când vorbim de pergole este practicabilitatea acestora. Nu doar că vara îți oferă umbră pentru a te relaxa, dar iarna îți va oferi protecție. Spațiul pe care decizi să îl îmbunătățești cu ajutorul unei pergole va deveni o extensie a casei tale. 

Alături de beneficiile estetice și practice, aceste pergole nu se rezumă la un design unic. Există tipuri diferite de pergole, în funcție de nevoile tale. Diversitatea modelelor de pergole înseamnă o mulțime de posibilități pentru amenajarea grădinii tale. Poți alege pergole independente, care sunt structuri de sine stătătoare sau pergole dependente, atașate casei tale. 

Iată 6 idei pentru a-ți înfrumuseța grădina cu ajutorul unei pergole

1. Alege pergole moderne pentru o zonă destinată servirii mesei

Poate ai deja o parte a grădinii tale amenajată pentru servirea mesei. Dar, te poți bucura de aceasta doar când e frumos afară, iar pe timpul iernii trebuie acoperită sau chiar strânsă. Poți proteja zona respectivă cu ajutorul unei pergole. Chiar mai mult, îi va oferi un aspect unic. 

Dacă încă nu ai o zonă pentru servirea mesei, amenajarea uneia poate fi o idee pe care să o iei în considerare. Fiind protejată cu ajutorul unei pergole, nu vei avea nici un motiv de îngrijorare. De multe ori te poți gândi că nu ar avea sens să ai o astfel de zonă, deoarece vremea este foarte schimbătoare. Însă, aceste îngrijorări nu există când optezi pentru pergole moderne. 

2. Creează o grădină cu flori și protejeaz-o cu ajutorul unei pergole

Nimic nu înfrumusețează mai tare grădina unei case decât florile. Poți adăuga o masă de cafea, cu două fotolii în colțul înflorat al grădinii tale. Te vei bucura de o experiență specială de fiecare dată când servești o cafea sau un ceai acolo. Pentru a putea face asta, protejează partea înflorată a grădinii tale cu ajutorul unei pergole. 

3. Folosește-te de pergole pentru a-ți îmbunătăți zona pentru grătar

O grădină completă a casei are un spațiu special amenajat pentru grătar. Protecția oferită de pergole în cazul acesta este binevenită. Cu siguranță au fost momente când pregăteai mâncarea pe grătar și a început să plouă. Este un inconvenient de care poți uita când alegi pergole moderne. Grătarul tău va fi protejat, iar tu vei scăpa de grija vremii. Vei putea profita oricând vei dori de spațiul respectiv. 

4. Amenajează un spațiu de relaxare umbrit

Indiferent dacă ai sau nu o piscină, poți amenaja un spațiu ideal de relaxare cu șezlonguri sau chiar un baldachin. Te vei bucura atât de soare, cât și de umbră cu ajutorul unei pergole. Mai mult decât protecția oferită, aceste pergole pot schimba aspectul casei tale, făcându-l mai estetic. 

5. Instalează un televizor în grădină pentru un mini cinema

Ideea unui mini cinema în aer liber nu este atât de ieșită din comun pe cât sună. Serile de vară pot fi foarte plăcute când te bucuri de filmul preferat chiar în grădina casei tale. Amenajarea acestui spațiu poate deveni o oază de relaxare dacă adaugi niște fotolii comode sau o canapea extensibilă. 

Pentru a te bucura de acest cinema toată perioada anului, poți alege pergole cu sisteme inchideri terasa. Spațiul tău va fi protejat și securizat până și în timpul celor mai furtunoase ploi sau zăpezi pe perioada anotimpului rece.

6. Extinde-ți livingul în grădina casei tale cu ajutorul unei pergole

Chiar mai mult decât un simplu cinema în aer liber, cu ajutorul unei pergole poți extinde livingul casei tale. Sau, desigur, să creezi un nou living: o cameră de zi în aer liber. Acest spațiu îl poți amenaja dependent de casa ta sau independent. Astfel, poate fi parțial închis sau complet deschis vara, iar iarna poți alege un sistem inchideri terase pentru protejarea lui, la fel ca în cazul cinemaului din aer liber.

Cum te va ajuta o pergola retractabila? 

După cum spuneam, există multe modele de pergole. Unul dintre acestea este pergola retractabila. Poate ai intuit deja că acoperișul ei este retractabil. Dacă întrebarea ta este cum mai exact te poate ajuta o pergola retractabila, îți vom prezenta 4 beneficii ale acesteia.

  1. Pergola retractabila îți permite să profiți de spațiul tău, pe toată durata anului
  2. Pergola retractabila oferă valoare casei tale având un design premium
  3. Pergola retractabila îți protejează mobilierul și decorul grădinii tale
  4. Pergola retractabila înfrumusețează casa și grădina ta

Ce să alegi dacă te interesează sistemele pentru inchideri terase?

Dacă ai decis că achiziționarea unei pergole este pe lista ta de priorități, recomandarea noastră este să iei în considerare și alegerea unui sistem pentru inchideri terase. Aceste sisteme sunt soluții inovatoare pentru închiderea și protejarea spațiului tău. Și aici poți sunt disponibile mai multe variante de sisteme pentru inchideri terase. Îți vom prezenta în continuare care sunt acestea și beneficiile lor. 

Poți opta pentru inchideri terase cu:

  • sticlă glisantă
  • rulouri transparente
  • sticlă tip ghilotină

Toate cele trei sisteme de inchideri terase au un beneficiu principal: protejarea spațiului tău. Modul în care fiecare acționează este diferit. Un sistem inchideri terase cu sticlă glisantă nu va ocupa mult spațiu din terasa ta, este rezistent datorită materialelor folosite și poate fi prevăzut cu sistem de închidere. Astfel, accesul poate fi restricționat. 

Avantajele sistemului de inchideri terase cu rulouri transparente sunt următoarele: 

  • are o durată lungă de viață
  • procesul de montare este facil și rapid
  • poate fi montată ușă cu fermoar pentru acces facil
  • se adaptează oricărui tip de terasă, indiferent de forma geometrică
  • prețul este mai accesibil comparativ cu alte tipuri de inchideri terase

Sistemele de inchideri terase cu sticlă tip ghilotină sunt perfecte pentru a fi utilizate pe post de balustradă, cât și pentru închiderea unei terase clasice sau a uneia tip pergola retractabila. Avantajul acestui sistem de inchideri terase este calitatea izolării spațiului închis. Un alt beneficiu al acestui sistem este tipul de acționare, care este prevăzut cu motor pentru a fi utilizat prin buton sau telecomandă. 

Înfrumusețează-ți grădina cu pergole moderne!

Alegerea unei pergole pentru grădina ta este o decizie ușor de luat când știi toate beneficiile acesteia. Ți-am prezentat doar câteva idei despre cum ai putea să amenajezi grădina casei tale cu ajutorul unei pergole cu sistem inchideri terase. Cu siguranță vei găsi și tu multe alte întrebuințări ale unui pergole. Poți găsi varianta ideală pentru grădina ta pe Tende.ro, iar specialiștii te vor îndruma spre cea mai bună ofertă pentru nevoile tale!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.