Handbal

Încă o finală!

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

UCM Reşiţa are şansa să păstreze trofeul, după ce a trecut ieri de Benfica Lisabona în semifinalele Challenge Cup

După ce pierduseră acum o săptămînă la cinci goluri diferenţă în faţa lusitanilor, la Lisabona, 26-31, handbaliştii lui Aihan Omer au intrat ieri decişi să recupereze handicapul cît mai repede. Susţinuţi de 2.000 de suporteri, Butulja, Irimescu şi compania au început excelent şi s-au desprins repede la 5-2 (minutul 6), Cu cinci jucători ai "naţionalei" Portugaliei în teren, Benfica a revenit însă şi a egalat în numai cinci minute.

Omer a cerut calm, răbdare şi acţiunea sa şi-a atins scopul. UCM a marcat gol după gol, Rohozneanu şi Pasici fiind în prima parte piesele de rezistenţă. La pauză, marja de cinci goluri se evaporase deja: 12-7. Pe val, românii au continuat seria şi în repriza a doua. Portughezii au părut că pierd controlul după ce Reşiţa s-a distanţa la 23-14 în minutul 39. Diferenţa s-a menţinut, suporterii se gîndeau deja la finală, dar în ultimele zece minute "vulturii" au renăscut. Au revenit la 26-21 spre disperarea băncii tehnice române. Cînd mai erau două minute, la 31-25, în superioritate numerică, Benfica a scăpat pe contraatac, dar extrema stînga Luis Nunes a scăpat mingea. Butulja a marcat în ultimul minut golul care a declanşat nebunia în sala din Reşiţa. "A fost foarte greu. Simţeam că ne sufocăm pe ultimele minute, că nu mai putem face faţă tensiunii. Acum vrem să cîştigăm cupa a doua oară", a declarat Butulja, vedeta echipei reşiţene.

UCM va întîlni în finală echipa austriacă Alpla HC Hard, ordinea meciurilor urmînd să fie stabilită marţi, la tragerea la sorţi de la Viena.

Ofertă pentru Pedroso
Cunoscut ca un tehnician foarte temperat, care nu se enervează niciodată, Aihan Omer a infirmat ieri regula. "Nu m-am mai putut abţine cînd am văzut că antrenorul Benficăi protestează la orice fază. Am sărit la el, dar acum regret. Ne-am împăcat însă la final", a declarat Omer. Selecţionerul "naţionalei" i-a făcut la final o ofertă de transfer interului dreapta al reprezentativei Portugaliei, Claudio Pedroso. "M-aş bucura să joc în România. În vară mi se termină contractul şi discutăm. Nu zic nu", a spus Pedroso.

Adversarul cel mai greu
"Benfica Lisabona e cea mai bună echipă pe care am întîlnit-o pînă acum în cupele europene. Nici măcar Drammen, pe care i-am bătut în finală anul trecut, sau ruşii de la Kaustik Volgograd nu se compară cu portughezii", a spus managerul UCM Reşiţa, Adrian Chebuţiu. Omul de afaceri e convins că Reşiţa îşi va păstra cupa. "Le-am transmis celor de la federaţia europeană că trofeul va rămîne la noi, îi scutim de cheltuielile de expediere", a glumit Chebuţiu.

Nu pleacă de la Reşiţa
Aihan Omer le-a promis suporterilor, după meciul de ieri, cu Benfica Lisabona, că nu va pleca de la Reşiţa, aşa cum s-a zvonit. "Rămîn aici cît timp voi fi dorit. Vreau să mai cîştig o dată Challenge Cup", a declarat Omer. Vicepreşedintele Petru Paleu, cel care l-a susţinut pe Omer şi cînd a fost numit selecţioner al României, crede că tehnicianul va califica şi România la Campionatul Mondial. "Merg pe mîna lui, aşa cum am făcut-o mereu. Pînă acum nu m-a dezamăgit", a declarat Paleu.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.