Liga 1

Haos pe final! FC Voluntari n-a înțeles de ce i s-a anulat golul + conflict Tamaș - Eșanu

+50 Foto
Dinamo a învins-o pe FC Voluntari, scor 3-2. Finalul de meci a fost unul tensionat. Captură Telekom Sport

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 19 iulie 2021

Dinamo a învins-o pe FC Voluntari, scor 3-2. Finalul de meci a fost unul tensionat.

În minutul 89, la 3-2 pentru „câini”, după o minge de arbitru, Ricardinho a șutat direct la poartă. Eșanu, nepregătit, nu a mai avut timp să intervină.

Însă, din fericire pentru gazde, arbitrul Iulian Dima a anulat golul. Decizie corectă. Conform regulamentului, în cazul în care o minge de arbitru intră în poartă fără să fie atinsă cel puțin doi jucători înainte, meciul e reluat prin: 

  • repunere de la 6 metri, dacă balonul intră în poarta echipei adverse; 
  • lovitură de colț, dacă intră în poarta echipei proprii.

Jucătorii ilfovenilor l-au încolțit pe Dima, pentru a cere explicații. Moment în care Eșanu a ieșit nervos din poartă. Tamaș, președintele-jucător al celor de la Voluntari, l-a luat de gât și l-a împins pe goalkeeperul „câinilor”. Ambii au văzut cartonașul galben.

+14 Foto
Captură Telekom Sport

„Dinamo romena” sub comanda italianului Bonetti

Dinamo nu are niciun fotbalist străin pe foaia de joc a meciului cu Voluntari. Este pentru prima dată din 2010 când se întâmplă acest lucru!

Problemele financiare interminabile ale „câinilor” pot duce și la un lucru bun. Fără posibilitatea de a transfera jucători, Dario Bonetti este obligat să construiască cu adevărat un „New Dinamo”. 

Dacă sezonul trecut a fost inflație de străini, aduși pe bani grei, fictivi, de Pablo Cortacero, astăzi lotul este format 100% din fotbaliști autohtoni.

Dinamo, fără străini la meciul cu Voluntari

  • Ultima dată când Dinamo nu a folosit fotbaliști străini pe durata unui meci a fost pe 18 mai 2013, FC Vaslui - Dinamo, scor 4-1. Pe bancă s-a aflat portarul macedonean Kristijan Naumovski.
  • Ultimul meci al lui Dinamo doar cu jucători români pe foaie a avut loc pe 22 mai 2010, FC Vaslui - Dinamo, scor 2-0. „Câinii” erau pregătiți în acel moment de Cornel Țălnar.

148 de străinia utilizat Dinamo în istoria ei pe prima scenă. Gruparea roş-albă, locul 1 la acest capitol. Pe 2 se află CFR, 144 străini

Cadre din meciul Dinamo - FC Voluntari 

+50 Foto
FOTO: Vlad Nedelea

Iuliu Mureșan, președintele lui Dinamo, după victoria cu Voluntari: „Au jucat cu sufletul. Suntem în urmă cu pregătirea”

>

Citește mai multe știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.