Media

Veste teribilă: a murit Mihai Dolinschi, jurnalist sportiv și comentator TV. Avea doar 29 de ani

A murit jurnalistul sportiv Mihai Dolinschi, la doar 29 de ani

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 20 iulie 2021

O veste dureroasă a străbătut redacțiile de sport în această noapte. Jurnalistul Mihai Dolinschi s-a stins din viaţă la doar 29 de ani, din cauze necunoscute la acest moment.

Mihai Dolinschi a fost găsit fără suflare în locuinţa sa din Bucureşti, luni seara, de cei apropiaţi. Era cunoscut cu probleme medicale, prietenii știau ca mai trecuse prin câteva episoade la limită. De data aceasta, el nu a mai putut fi salvat.

Dolinschi a fost jurnalist şi comentator sportiv al Telekom Sport şi Look Sport. Pasionat de fotbal si de baschet, el a fost declarat în 2018 cel mai bun tânăr jurnalist sportiv al anului în România. 

Dumnezeu să-l odihnească in pace!

A murit Mihai Dolinschi. “A fost cel mai pasionat dintre noi …”

Alberto Boțoghină, jurnalist GSP, fost coleg cu Mihai Dolinschi la Telekom Sport, rememorează pasiunea lui Mihai pentru meseria sa, într-un text pe care îl publicăm mai jos:

Mihai Dolinschi a murit! Dar Mihai Dolinschi ar trebui sa traiasca prin toți cei care vor sa se apuce de ziaristică! Într-o lume în care fugim, la propriu, după bani, Mihai fugea după pasiunile lui. Îndrăgostit iremediabil de fotbal și baschet, pasionat să înțeleagă ce e în spatele unui 4-3-3 sau 3-5-2, dornic să știe cum s-a dezvoltat Tuchel, cum a progresat Bale, nebun să scrie poveștile frumoase ale marilor jucători și antrenori, ori sa le creioneze portrete tinerilor jucători.

Mihai Dolinschi a fost cel mai pasionat om pe care îl poți întâlni într-o redacție de sport. Tipul de ziarist care vine de drag și nu pentru că trebuie. Om care-și hrănea dragostea față de meserie prin documentare temeinică și prin dorința de a fi mai bun și mai bun și mai bun. Indiferent că era NBA-ul de la 3-4 dimineața, vreun meci de liga a 2-a de pe la prânz sau meciurile tari de prin Italia sau Spania, Mihai trăia mereu totul ca un derby.

Comentariul lui s-a terminat brusc, la 29 de ani. Am zice că a fost prea puțin și poate am avea dreptate. Vocea lui nu se va mai auzi la televizor, dar vocea lui ar trebui să se audă pentru toți cei care vor să fie ziariști, comentatori... pentru cei care nu cred că există oameni care au trăit efectiv pentru pasiunile lor.

Amatorii de click-uri îi vor devora povestea tristă, dar tu, cel care citești sau auzi despre Mihai Dolinschi, cel care nu l-ai cunoscut, nu te teme să-ți dorești să fii ca Mihai. Zi de zi, noapte de noapte. Prezent cu totul pentru pasiunea și munca ta, dornic să înveți, să te dezvolți și să fii mai bun.

Mihai, tu ai fost cel mai pasionat dintre noi!

Ne-am revanșat și noi în serile de FIFA, dar tu câștigai la jocul cel mare...

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.