Liga 1

Omul din spatele victoriei cu FC Voluntari » Dinamovistul exultă: „Partidă de neuitat!”

Mihai Eșanu a apărat în 23 de meciuri pentru Dinamo în 2021, ratând doar șase meciuri în care a kucat norvegianul Gudmund Kongshavn // foto: Imago

Articol de Eduard Apostol  —  joi, 22 iulie 2021

Mihai Eșanu, 23 de ani, s-a remarcat din nou între buturile lui Dinamo și a ținut să aibă o dedicație specială: „Pentru noi, echipa, și pentru suporteri”. Impresionat de primul meci ca titular și ca integralist cu spectatori.

Deian Sorescu, autorul unui hattrick cu FC Voluntari (3-2), a atras privirile și elogiile după victorie, dar unul dintre artizanii mai puțin vizibili ai victoriei a fost Mihai Eșanu. 

Portarul în vârstă de 23 de ani al „câinilor” a avut parade care au ținut-o pe Dinamo în joc atunci când ilfovenii conduceau - a respins un balon în bară, apoi a reținut -, a fost unul dintre cei mai buni goal-keeperi ai rundei inaugurale, conform parametrilor InStat.

Mihai Eșanu, excelent pentru Dinamo în prima etapă

  • 264 este indexul dinamovistului, al treilea, după Pigliacelli (CSU Craiova, 279) și Moldovan (Rapid, 273), chiar dacă a încasat două goluri. 
  • 4 supersave-uri a avut Mihai, de departe cel mai bun dintre portarii primei etape. 
  • 75 la sută a fost media șuturilor respinse. 
  • 100 la sută a fost procentajul ieșirilor pe centrări. 
  • 79 la sută a fost procentajul paselor reușite.

„Bravo, băieți! O victorie superbă pe care ne-o dedicăm nouă, un grup unit, o familie, și suporterilor minunați de pe stadion și din toate colțurile lumii. Primul meu meci cu suporterii în spate a fost o experiență incredibilă. O partidă de neuitat”, a reacționat Eșanu, la primul său meci ca titular la Dinamo cu galeria alături!

24 de meciuria adunat Eșanu la Dinamo, încasând 25 de goluri. În 9 partide a menținut neatinse buturile porții sale

Am văzut că nimeni nu avea încredere în noi și ne-am mobilizat și mai tare. Ne întărește lipsa de încredere. Nimeni nu ne dădea nicio șansă. Zici că juca PSG cu liga a doua. Parcă jucam cu Real Madrid. Am avut cotă 6 la pariuri. Toată lumea ne cânta prohodul, dar am ieșit învingători.

- Mihai Eșanu, portar Dinamo

VIDEO. Robert Ion, declarații după partida pierdută cu Dinamo: „E vina noastră, puteam închide jocul”

>

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.